U utorak otvaranje izložbe „Boškovići o Knjaževcu – u slici i reči“ 1Foto: Zaječarski dnevnik

Izložba „Boškovići o Knjaževcu – u slici i reči“ autorke Milene Milošević Micić, muzejske savetnice istoričarke umetnosti Zavičajnog muzeja Knjaževac, biće otvorena, u utorak 17. maja, u 19 časova u galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac.

Povodom Dana opštine Knjaževac, a u okviru manifestacije „Muzeji za 10“ i kao najavu štampanog izdanja foto-monografije priređuje se izložba posvećenu Knjaževcu, a na osnovu rukopisa Milivoja Boškovića i na osnovu fotografija Milisava Boškovića foto-monografije „Knjaževac u slici i reči“.

„Posvećujemo je generacijama koje su stvarale i koje će stvarati, za zavičaj i istoriju“, poručuju iz muzeja.

Pored autorke, u pripremi izložbe učestvovao je stručni tim koji čine stručna savetnica Dušica Živković, muzejska savetnica etnolog, stručni saradnici mr Dragoslav Živković, likovni urednik, Jelena Kurtić, kustos etnolog, Olivera Nikolić, dia i dr Vladan Nikolić, dia.

Knjaževačka varoš iznedrila je, odgajala, vaspitala, ugostila i ispratila mnoge. Bila je dom, mesto rada i odmora, školovanja, slučajno svratište, samo jedna od stanica na životnom putu, kazna i nagrada mnogih.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari