"U zagrljaju crne ruke" 1Foto: DUNJA DOPSAJ

Dvor Milana Obrenovića (1854 -1901), prvog novovekovnog srpskog kralja, „oživeo“ je danas u Užičkoj ulici 38, gde je započelo snimanje TV serije „U zagrljaju crne ruke“, u produkciji United Media.

Iako je reč o nastavku hit serijala „Crni Gruja“ i istoj autorskoj ekipi koja je i sada okupljena (scenaristi su Srđan Češić i Vlada Andrić), prema rečima reditelja Radivoja Raše Andrića, novi TV projekat će po mnogo čemu biti drugačiji, a žanr će ostati isti.

I serija „U zagrljaju crne ruke“, kako je izjavio za Danas, biće humoristična i satirična, ali će se mnogo više oslanjati na istorijske činjenice.

– Reč je o jednom vrlo burnom periodu, i moram priznati da sam bio iznenađen koliko je bilo nekih potpuno bizarnih događaja tokom vladavine kralja Milana. Priča kojom se bavimo u seriji „pokriva“ događaje od njegovog dolaska na presto 1882. do 1889. godine, kada je objavio abdikaciju – kaže Andrić.

Kralja Milana igra Sergej Trifunović, kralja Aleksandra Marko Pavlović, Apis je Ljubomir Bandović, Tasa, kraljev ađutant, Branislav Trifunović, a Nebojša Dugalić je mitropolit Mihajlo. U glumačkoj ekipi su i Katarina Marković (kraljica Natalija), Sanja Marković (Draga Mašin), Boris Milivojević (Dobrota), Srđan Miletić, Mladen Andrejević i Miloš Đorđević (namesnici). Direktor fotografije je Dušan Ivanović, muziku komponuje Bojan Zulfikarpašić, a scenografiju i kostime potpisuju Ana Milišević i Dragica Laušević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari