U zaječarskom Arhivu otvorena konferencija Istorija demokratije i parlamentarizma u Srbiji „Nikola Pašić“ 1Foto: Istorijski arhiv Zaječar

U Istorijskom arhivu „Timočka krajina“ Zaječar otvorena je konferencija pod nazivom Istorija demokratije i parlamentarizma u Srbiji „Nikola Pašić“.

U okviru teme „Parlamentarizam u Srbiji pre i posle Majskog prevrata“, tokom prvog dana konferencije, radove je predstavilo sedmoro studenata univerziteta u Beogradu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Banjaluci.

Prezentovani radovi govore o različitim aspektima i periodima razvoja parlamentarnog sistema i demokratije u okviru nacionalne istorije 19. i 20. veka.

Izlaganja radova pratila je diskusija tokom koje su učesnici konferencije razmenjivali mišljenja i argumente vezane za obrađene teme.

Konferenciju je otvorio Stefan Zankov, predsednik Skupštine Grada Zaječara.

U toku prvog dana konferencije, predavanja su održali prof. dr Tomas Zimon sa Pravnog fakulteta u Beču i doc. dr Nina Kršljanin sa Pravnog fakulteta u Beogradu.

Drugog dana konferencije, od 10 časova, uvodno predavanje će održati prof. dr Mira Radojević sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, dopisni član SANU.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari