U zaječarskom teatru od 8. do 15. juna 59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ 1Foto: M. S. / Danas

U zaječarskom teatru se od 8. do 15. juna održava 59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Tokom osam večeri biće izvedene najbolje predstave profesionalnih pozorišta Srbije.  Veliki komplet karata za svih osam predstava košta 3.000 dinara.

Mali  komplet karata za šest predstava, bez dve kamerne predstave, za koje je predviđeno samo po 60 gledalaca na sceni, je 2.000 dinara.

Moguća je i kupovina na rate, preko administrativne zabrane, a cena pojedinačne karte je 500 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni Pozorišta radnim danima od 9 do 15 sati.

Podsećamo, zbog događaja koji su nepovratno poremetili srpsko društvo i saosećajući sa porodicama nastradalih, Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije odlažila  je 59. Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, koji je u Zaječaru trebalo da se održi od 8. do 15. maja.

Zajednica je utvrdila novi termin održava Festivala “Joakim Vujić” od 8. do 15. juna.

Biće odigrane već najavljene predstave koje je odredio selektor Festivala Goran Ibrajter.

Festival će 8. juna otvoriti predstava domaćina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” iz Zaječara, „Čehovljeva soba“, sezona prva.

Narednih dana na repertoaru će biti predstave: „Čudo u Šarganu“ Kruševakog pozorišta, „Ona koja raspušta vojske Narodnog pozorišta Priština, „4 ZIDA ili tragikomedija o karantinu“  Pozorišta “Bora Stanković” iz Vranja, „Mesec (dana) na selu“ Narodnog pozorišta Užice, „San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)” Narodnog pozorišta Niš i „Terapija“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

U čast nagrađenih, u ponedeljak 15. juna, biće odigrana predstava Кnjaževsko-srpskog teatra iz Кragujevca „Uobraženi bolesnik“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari