Učestvuje 10 likovnih umetnika 1Foto: Pudelek (Marcin Szala), commons.wikimedia.org

U Sopoćanima kod Novog Pazara počela je jedna od najstarijih likovnih kolonija u Srbiji „Sopoćanska viđenja“. U 43. sazivu učestvuje 10 likovnih umetnika iz Beograda, Pariza i Novog Pazara.

Selektorka Olivera Vukotić je na ovogodišnja „Sopoćanska viđenja“ pozvala Vesnu Dakić, Mika Lovrea, Dušana Mikonjića, LJiljanu Stojanović, Miroslava Lazovića, Dimitrija Pecića, Sađu Filipovića i Vukašina Milovića, svi iz Beograda, LJubišu Đurića iz Pariza i Amru Hodžić Jejnu iz Novog Pazara. Oni će do 21. jula slikati u Sopoćanima u neposrednoj blizini srednjovekovnog manastira.

Kao i prethodnih godina, obaveza učesnika ove likovne manifestacije je da fundusu novopazarske galerija ostave po dva svoja rada nastala u koloniji. Izložba radova učesnika ovogodišnjeg saziva kolonije „Sopoćanska viđenja“ biće organizovana sledeće godine u Beogradu i Novom Pazaru. Istoričarka umetnosti Olivera Vukotić treći put je selektorka kolonije „Sopoćanska viđenja“. Izbor učesnika vršila je 2011. i 2015, kada je ova manifestacija obeležavala jubilej, četiri decenije postojanja. Organizator Likovne kolonije je novopazarski Kulturni centar, a rad finansiraju Ministarstvo kulture Srbije i grad Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari