Udruženje dramskih umetnika Srbije izrazilo protest zbog zabrane izvođenja predstave "Knjiga o Milutinu" na Kosovu 1Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) danas je izrazilo protest i duboku zabrinutost zbog zabrane ulaska na Kosovu kolegi Nenadu Jezdiću i predstavi „Knjiga o Milutinu“ Zvezdara teatra.

„Ovakav nasilnički čin bez presedana nad umetnošću i pravu našeg naroda na Kosovu i Metohiji samo je još jedan dokaz o zlonamernosti i bahatosti onih koji bi da sasvim i na svaki mogući način još više obesprave naš narod kome je već skoro svako pravo uskraćeno“, navodi UDUS u saopštenju, prenosi FoNet.

Udruženje je uputilo apel nadležnim institucijama i međunarodnoj javnosti da najoštrije osude ovakvo postupanje i stanu u odbranu barem elementarnih ljudskih prava, kada su već sva druga odavno oduzeta i poništena.

U saopštenju UDUS izražava i bojazan da takve namerne provokacije i pojačavanje i inače opasnih tenzija na Kosovu ne ostavljaju prostora „za uzmak i dobru volju, već da prinuđuju na hitnu i oštru reakciju, kako domaće i tako i međunarodne javnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari