Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije dodelilo nagradu "Pavle Vasić" dr Vesni Kruljac 1Izvor: Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za Nagradu Pavle Vasić koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst. 

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2023. godine.  

Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 01. februara 2024. godine. 

Na osnovu konkursnog materijala, Žiri u sastavu dr Ana Ereš, predsednica Žirija, dr Marina Pavlović i Biljana Crvenković jednoglasno je doneo odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2023. godinu dodeli dr Vesni Kruljac za monografiju Miodrag Mića Popović – Slikarstvo permanentne pobune (izdanje Srpske akademije nauka i umetnosti, Beograd, 2023).  

Nagrada Žirija se dodeljuje u utorak, 12. marta. 2024. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac, 29/1 . 

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture Republike Srbije. 

Opširnije na strani: www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari