Prodaja karata za Rambov koncert u Zagrebu ide odlično: Najskuplja ulaznica košta 10 miliona evra 1foto Nebojša Babić

Rambo Amadeus će 2. decembra održati koncert u zagrebačkoj Tvornici. Kako organizatori kažu prodaja karata ide odlično, a cena najskuplje karte iznosi 10 miliona evra, piše Index.hr.

Cene karata za koncert Svetskog Mega Cara kreću se u rasponu od 16 evra do 10 miliona evra.

Tačnije, kupci od određene ulaznice dobijaju određene benefite, a najskuplja, Strategic Partner Card, uz posetu koncertu donosi i pravo na deo autorskih prava Ramba Amadeusa.
„Moja ideja je posledica tržišnih kretanja. Mnoge moje kolege u svetu su prodale svoja autorska prava velikim izdavačkim kućama za basnoslovne iznose“, rekao je crnogorski pevač za Index.

Na pitanje novinara hrvatskog sajta, zašto bi nekoga zanimala autorska prava, pevač je rekao.

„Keč je u tome da se autorska prava isplaćuju još 70 godina posle smrti autora, a autori znaju da im novac posle smrti neće vredeti mnogo. Ne mogu sebe da zamislim kako mi novac stiže na nebesku banku, a ja tu čekam na šalteru da podignem svoj honorar“, rekao je Rambo.
Prodaja ulaznica, barem onih po regularnim cenama, ide odlično, otkrio je Rambo.
„Kažu mi da se sve prodaje iznad očekivanja. Ali to je ipak očekivano jer sviramo posle duge pauze u Zagrebu. Prodane su navodno neke VIP karte i Fun Pit, kao i, naravno, standardne ulaznice za koje ima najviše interesa“, rekao je muzičar.
Pored karte od 10.000 000 evra, tu je još jedna posebna ulaznica, Red Button Card koja košta oko 47.000 evra, a ukoliko neko kupi tu kartu, „prekida se prodaja i svima koji su već kupili kartu se vrši povraćaj novca za ulaznice uvećan za 10%, a sa ovom ulaznicom kupac uvodi svojih 500 ljudi i ima besplatno piće za sve“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari