Uloge Benedikta Kamberbača od Holmsa do Asanža 1LONDON, ENGLAND - APRIL 26: Benedict Cumberbatch attends the photocall for Marvel Studios' "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" in Trafalgar Square on April 26, 2022 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images for Disney)

Film „Doktor Strejndž u multiverzumu ludila“ sa britanskim filmskim, televizijskim i pozorišnim glumcem Benediktom Kamberbačem, koga osim dubokog glasa krasi neverovatna sposobnost glumačke transformacije, 4. maja stiže u bioskope širom zemlje.

Film sa sobom donosi mračniju, ozbiljniju i napetiju stranu Marvelovog kinematografskog univerzuma.

Iz MCF MegaCom Filma, ditributera ovog ostvarenja, poručuju da je prethodnih dana deo filmske ekipe na čelu sa rediteljem Semom Raimijem i Benediktom Kamberbačom uz Elizabet Olsen i Benedikta Vonga imao turneju u Berlinu i Ujedinjenom Kraljevstvu kako bi najavili premijeru ostvarenja „Doktor Strejndž u multiverzumu ludila“ sledeće nedelje.

Oni podsećaju na uloge popularnog britanskog glumca, koji je u novembru 2016. godine oduševio publiku kao Doktor Strejndž u filmskoj adaptaciji istoimenog Marvelovog stripa. Saradnju s Marvelom Kamberbač je nastavio tokom naredne dve godine pojavivši se u ulozi Strejndža u trećem delu priče o nordijskom bogu groma koji je objavljen 2017. godine pod naslovom „Tor: Ragnarok“. Jedan od osvetnika bio je i u filmovima „Osvetnici: Rat beskraja“, kao i „Osvetnici: Kraj igre“, dok je svoje pojavljivanje imao i u filmu „Spajdermen: Put bez povratka – Drugi samostalni film ovog glumca „Doktor Strejndž u multiverzumu ludila“ govori o neurohirurgu Stivenu Strejndžu, koji ima moć astralne projekcije i levitacije.

Kamberbač je takođe poznat i kao Šerlok Holms, detektiv iz ulice Bejker 221b koji dedukcijom rešava zločine i bori se protiv večitog neprijatelja – Morijartija uz pomoć doktora Votsona.

Tu je i film iz 2013. godine u kom Kamberbač igra čoveka o čijem životu se i danas ispunjavaju novinarski članci – DŽulijena Asanža, vlasnika sajta Vikiliks. Napeti triler pokazuje njegovu borbu protiv američke vlade koja nije gotova ni danas.

Glumac je poznat i po filmu „Igra kodova“, koji je premijerno prikazan u novembru 2014. a u kome Benedikt tumači ulogu matematičara i kriptografa Alana Turinga. Tjuring mu je doneo nominaciju za Zlatni globus, nagrade BAFTA i SAG, te Oskara u kategoriji „najbolji glumac“.
Glavnu ulogu uz Kirsten Danst, Kamberbač je imao i u ostvarenju „Moć psa“, filmu koji je višestruki dobitnik nagrada na ovogodišnjem BAFTA festivalu, među kojima je i ona za najbolji film.

„Tragični lik robusnog Fila, Kamberbač je izneo na briljantan način i mnogi kritičari su predvideli da mu je ovo uloga karijere“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari