Umesto „Danke Dojčland“, kažemo „Danke Handke“

Tribina "Pravda za Handkea" održana u Udruženju književnika Srbije

Ostavite komentar


  1. Nobelov komitet Handkeu daje nagradu za „uticajan rad i lingvističku genijalnost“, kako stoji u obrazloženju.
    Dakle, kao književnik genijalan ( pročitajte njegov Veliki pad, Laguna, imate u SKCu), za koga Die Zeit kaže da „bez Petera Handkea nemoguće je zamisliti nemačku književnost“.

    Kao političko biće ocenjujte ga kako hoćete,
    i to što je veliki mag književnosti ne znači da u politici nije zastranio. Čuj, išao na sahranu Miloševiću. Fanatik, sva je prilika.
    Potpuno je neprimerena, nepotrebna i ostrašćena, politički obojena, čestitka Vučića Hankeu. On i njegova večita sklonost ka preterivanju.
    Naš jedini Nobelovac je Ivo Andrić.

  2. Gospodine K.Despotoviću, nobelovc P.Handke NIJE podelio Srpsku javnost, jer da je tako bilo bi 50:50% onih koji podržavaju i onih koji ne podržavaju nobelovca. Nadam se da ste i Vi svesni da ke taj odnos 99:1% u korist onih koji poštuju i podržavaju nobelovca.

    1. Pedeset posto cine Basara i David a svi mi ostali pola. Napadaju Handkea od kako je dobio Nobela,u strahu su velike oci. Istina je dugo i vesto skrivana. Led je poceo da se topi s evrospkog severa,kao sto je i red.
      Ovo nije Milosevicevo pitanje,ovo je srpsko nacionalno pitanje od najveceg znacaja.
      Da nije bilo Putina, poneli bi zig genocidnosti,koji nam niko nikad ne bi skinuo s vrata. Pitajte danasnje mlade Nemce sta misle o nacizmu i Hitleru. Pate i patice dok je sveta i veka.
      Handke je svojim delom, karakterom ovom nagradom, zadao smrtni udarac svim kvazi evropskim intelektualcima, kojima je bilo vrlo komforno i isplativo,da zatvore oci pred krvavom balkanskom istinom.
      Sada se boje,da ce morati da se stide,pred unucima.Pouzdano znam da se Basara i David, nikada nece posumnjati u svoju pamet, da omalovaze Handke. Ova dvojica smatraju da Nobel za knjizevnost pripada njima a da im Handke kvari srecu.

  3. Takvi kao sto su „Danke Dojčland“ i „Danke Handke“ su i napravili ovako lijepu Hrvatsku i lepu Srbiju da hrvatska i srpska deca beze od svojih roditelja glavom bez obzira. I sve to zarad licnog interesa dve grupice ljudi. Dogodili nam se Vitezovici.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.