Umetnički duo "Tašana" održao dva koncerta na Paviljonu Srbije na izložbi “Expo 2020” u Dubaiju 1Foto: FoNet/Expo Srbija

Umetnički duo “Tašana”, koji čine kompozitorka i pijanistkinja Ana Krstajić i vokal Jana Rančić, održao je dva koncerta na Paviljonu Srbije na izložbi “Expo 2020” u Dubaiju i „rasplamsao emocije“, izmamivši suze posetilaca, saopštila je danas uprava Paviljona.

„Naša muzika su emocije, a Balkan naše srce i naša duša, tako da su posetioci vrlo dobro osetili sve ono što smo mi pevali i svirali i na to su veoma emotivno reagovali“, izjavile su mlade umetnice nakon koncerta.

Muzika koju izvodi taj duo bazira se na improvizaciji inspirisanoj narodnim pesmama sa područja Balkana, ali i ostalih delova sveta, a spojila ih „ljubav prema srpskoj tradiciji i pesmama“, kao i „želja da balkanskom zvuku dodaju nove elemente različitih muzičkih pravaca“.

Svetska izložba “Expo 2020 Dubai“ traje do 31. marta 2022. godine, tema nastupa u Paviljonu je “Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost“, a program nastupa podrazumeva više od 150 različitih događaja u Paviljonu i na više lokacija u okviru svetske izložbe, navodi se u saopšenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari