United Media i grad Atina organizuju polufinalno žiriranje za dodelu internacionalnih Emmy nagrada 1Foto: Promo

Međunarodna akademija televizijskih umetnosti i nauka odabrala je Opštinu Atina i Novu da učestvuju u procesu selekcije u dve kategorije za dodelu međunarodnih nagrada Emmy.

Nova, članica kompanije United Media, vodeće medijske kompanije u Jugoistočnoj Evropi, sa zadovoljstvom najavljuje partnerstvo sa Opštinom Atina u procesu selekcije za dva polufinalna kruga žiriranja za dodelu međunarodnih nagrada Emmy u Atini.

Opština Atina i Nova izabrane su da formiraju žiri koji će odlučivati o pobednicima u dve kategorije. Dva panela žirija sastaće se u Atini narednog septembra, na događaju koji će uključivati konferencije za novinare, posete članova žirija spomenicima kulture u Atini i prestižnu gala svečanost.

Međunarodna akademija putuje svakog leta, od juna do septembra, na više od 25 lokacija radi održavanja polufinala. Polufinalna faza je krucijalan korak u procesu odabira kandidata i odlična prilika za umrežavanje za domaćine i članove žirija koje je odobrila Akademija.

Paneli žirija sastavljeni su od profesionalaca iz televizijske i filmske industrije, produkcije i bioskopske kreativne industrije.

Ovo je druga godina zaredom da je United Media pozvana od strane Emmy Awards akademije da učestvuje u procesu selekcije i nominacije tokom polufinalne faze, dok je prošlogodišnji događaj održan u Dubrovniku.

Ove godine, kompanija bira Atinu za susret vrhunskih profesionalaca iz industrije zabave, a Nova udružuje snage sa Opštinom Atina za neometano odvijanje procesa selekcije, kao i za gala svečanost kojom se tradicionalno zaključuje rad sudija.

Partnerstvo sa Opštinom Atina garantuje uspeh manifestacije u Grčkoj i skreće pažnju međunarodne medijske zajednice na Atinu, koja je poslednjih godina često bila kulisa za velike produkcije sa svetski poznatim zvezdama.

Ovim važnim događajem, Grčka učvršćuje svoju poziciju u svetu umetničke produkcije, dok potvrđuje potencijal zemlje i njenu sposobnost da bude domaćin sličnih događaja prestižnih institucija, kroz partnerstvo moćnih korporativnih igrača i javnih institucija.

Nova ponosno prihvata poziv Međunarodne akademije i zajedno sa Opštinom Atina ide napred ka uspehu polufinala u izboru međunarodnih nagrada Emmy u Atini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari