Novo izdanje AJB DOC Film Festivala od 10. do 14. septembra u Sarajevu 1

Od 10. do 14. septembra u Sarajevu i onlajn biće održan AJB DOC film festival. Pomno odabrana selekcija najboljih svetskih i regionalnih dokumentarnih filmova na četvrtom izdanju Festivala dokumentarnog filma Al Džazire Balkans vraća se u bioskop, najavljuju organizatori.

Program će biti dostupan i putem digitalne platforme na oficijelnoj festivalskoj web-stranici ajbdoc.ba. Organizatori su saopštili da će svi dokumentarni filmovi na ovoj platformi moći da se pogledaju bez registracije.

Tema vodilja Četvrtog AJB DOC Film Festivala je Challenge/Izazov i simbolično je predstavljena na svim vizuelnim materijalima. Ujedno je to i poveznica za sve aktere dokumentarih filmova koji se suočavaju sa izazovima, koje su nametnuli sami sebi ili im ih je društvo postavilo – ali nadrastaju ih, rešavaju i tragaju za boljim sutra, pa tako pokazuju da svako od nas u sebi nosi sposobnost i snagu za borbu i uspeh.

Ovom temom, u aktuelnom društvenom i političkom trenutku,takođe se želi ukazati da izazovi s kojima se društvo od početka pandemije susreće – poput održavanja ljudskog kontakta, mogu biti uspešno savladani.

Program tri festivalske selekcije AJB DOC Film Festivala će biti objavljen uskoro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari