Uskoro premijera mjuzikla „Crni leptir", omaža YU grupi 1 Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Pozorištu na Terazijama uskoro će biti premijerno izvedena predstava Crni leptir, koja predstavlja omaž Yu grupi, našem najdugovečnijem bendu.

Dugo očekivani mjuzikl Crni leptir, po pesmama kultnog domaćeg rok benda YU grupe, biće premijerno izveden 28. i 29. oktobra sa početkom u 19.30 časova u Pozorištu na Terazijama, piše Nova.

Na konferenciji za novinare, Dragi Jelić je rekao: „Uvek sam voleo da čujem svoje pesme na drugačiji način i jedva čekam premijeru. Zahvalan sam Pozorištu na Terazijama što su u svoj program uvrstili i našu muziku. Još nisam poslušao muzički deo i video taj spoj sa glumcima. Tek kada budem to video, imaću kompletnu sliku. Ipak, ono što sam čuo od drugih ljudi, koji su bili na probama, jeste da će to biti spektakl i verujem im. Nadam se da će ovo biti jedna od gledanih predstava i želim joj dugovečan uspeh“.

Reditelj Marko Jovičić otkrio je da predstava počinje naslovnom numerom, a završava se pesmom Čudna šuma. Miloš Branisavljević, koji je radio muzičke aranžmane i orkestraciju, istakao je da su morali sve da adaptiraju dramaturgiji, a koreografkinja Milica Cerović nije krila da je ekipa premorena jer je predstava ogromna.

Uskoro premijera mjuzikla „Crni leptir", omaža YU grupi 2
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tekst mjuzikla Crni leptir napisao je Spasoje Ž. Milovanović, a u autorski timu si čine i Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović (dramatizacija), Milan Nedeljković (dirigent), Tatjana Radišić (kostimi) i Kristina Vujović (scenografija).

U glumačkoj podeli su i Arsenije Tubić, Marko Radojević, Dimitrije Ilić, Igor Damjanović, Dušan Radović, Maja Noveljić, Minja Petrović, Milan Milosavljević, Ana Radivojević, Rok Radiša, Milan Antonić, Žarko Dimovski, Aleksandar Gligorić, Jelena Arsić, Barbara Milovanov, Katarina Jovanović, Ana Vučić, Isidora Vlček, Dušan Svilar, Mitra Mladenović, Teodora Tomašev, Milan Gromilić, Tanja Živković, Marta Bogosavljević, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida… I, naravno, Dragan Vujić Vujke.

Pretpremijere su 26. i 27. oktobra, a reprize reprize 30. oktobra, 5. i 6. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari