Uskoro retrospektivna izložba Vesne Perunović 1Foto /promo: Treshold / Vesna Perunović

Retrospektivna izložba kanadsko-srpske umetnice, Vesne Perunović, pod naslovom “Home Paradigm: A New Place of Belonging”(Paradigma doma: Novo mesto pripadanja) biće otvorena 10, marta u Galeriji – legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, pod kustoskom upravom Miroslava Karića.

Izložba, predstavlja poslednjih 15 godina interdisciplinarne umetničke prakse Vesne Perunović i prvi put će u tom obimu biti prikazana u Beogradu.

Postavka obuhvata njenu najnoviju prostornu instalaciju “Shifting Shelter”, kao i neke od ranijih radova koji su definisali njenu 35.godišnju umetničku praksu, video instalacije kao što su “House of Exile i Cradle”, koje će biti prikazane premijerno u Beogradu.

Rad  Vesne Perunović ispituje pojam doma, dislokacije, migracije i pripadnosti .

U okviru izložbe biće predstavljeni različiti mediji koje ona koristi u svom radu, uključujući instalaciju, crtež, umetničke sveske, skulpturu, fotografiju, video i performans.

Ova sveobuhvatna izložba ima za cilj da formuliše svojevrstan dijalog izmedju publike, Galerije –legata i izloženih radova stvarajući tako jedan interaktivan i transformativan prostor komunikacije i razmene iskustva,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari