Uskoro se završava snimanje ruskog filma „Hotel Beograd” 1Foto:Beoinfo

Rusko–srpski film „Hotel Beograd” snima se u Beogradu, a jedna od lokacija na kojoj su postavljene scene je i Stari dvor.

Član gradskog veća Dragomir Petronijević razgovarao je danas sa glumcem Milošem Bikovićem o snimanju filma i nastavku ovog projekta, koji ima veliki značaj za našu prestonicu, saopštio je Beoinfo.

Petronijević je istakao da je ovaj projekat veoma značajan za glavni grad, jer pruža drugačiji način promocije prestonice.

Biković je rekao da je film ušao u završnu fazu snimanja i da se može očekivati krajem sledeće godine u bioskopima.

–Franšizu, koja ima armiju svojih obožavalaca ne samo u Rusiji i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, već širom sveta u čak 20 država, uspeli smo da dovedemo i u Beograd. Tako da ono što već postoji, a to je poznata ruska serija „Kuhinja”, sa nastavcima serija „Hotel Eleon” i „Hotel Grand” dobija nastavak „Hotel Beograd” – rekao je glumac i dodao da je projekat rusko– srpski ne samo idejno i finansijski nego i u podeli uloga.

Biković je naglasio da je glavna njegova ideja i želja bila da ruska franšiza dođe u Beograd da bi promovisala veliki potencijal Srbije.

–Snimamo ruski film koji se dešava u Srbiji i Beogradu i lokacija ima glavni kontekst i ulogu. Ruskim glumcima se Beograd veoma dopada i svi žele posle prvog dolaska da se vrate i ponovo ga posete – rekao je on.

Film, a zatim i mini serija od tri epizode koja će biti napravljena naknadno, snima se na više lokacija u Beogradu. Stari dvor je jedna od njih i u njemu su do sada snimane scene sa scenografijom recepcije i restorana „Hotela Beograd”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari