Vanja Bicok: Iskrena osećanja vibriraju

* Ne zbunjujem posmatrača * Protiv sam estetike koja vlada svuda * Umetnost pristaje da bude deo spektakla * Pripadam generaciji koja je sve preozbiljno shvatala * Greškama se dolazi do velikih ideja
Beogradska slikarka govori za Danas o svom životu u Barseloni i izazovima umetnosti

Ostavite komentar


  1. Odavno se, relativno mlad umetnik, nije kod nas pojavio sa ovako artikulisanim naglaskom o svom slikarstvu i svešću o umetnosti kao organskoj potrebi. Očita energija je zadivljujuća jer ishodi iz prirodnog refleksa za nesputanošću. Veliki formati su i posledica iz poštovanja tog izraza, jer umetnost i jeste materijalizovanje stanja duha tokom bivstva, da bi egzistencijalnu misao, vizualizovana, nastavila u sopstvenom vremenu. Izuzetno podsticajna i sugestivna ličnost u veoma inspirativan intervju, šteta što nemamo i tu privilegiju da njene crteže doživimo i lično, ovde negde, u Srbiji, gde se jedino i permanentno događa to da se ništa značajno ne dešava. Danasu 10+ za kontinurirani aktivizam u svim sferama naše nezavidne realnosti.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.