Vasil Hadžimanov, Matija Dedić, The Queen's Six i Dizni muzika na matineu u Kolarcu 1Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Muzika iz Diznijevih crtanih filmova i koncerti londonskog vokalnog sastava The Queen’s Six i renomiranih džez muzičara Vasila Hadžimanova i Matije Dedića očekuju nas 31. decembra u Kolarčevoj zadužbini, saopštili su organizatori.

Kako prenosi Nova.rs, poslednji dan odlazeće godine počinje u 11 časova koncertom za najmlađe iz ciklusa Mala škola bontona -Kako se sluša koncert kada će se sa najmlađima družiti Miloš Milovanović, dok će u muzičkom delu nastupiti Nemanja Nikolić kvartet sa muzikom iz Diznijevih crtanih filmova.

Nakon koncerta za najmlađe, na Novogodišnjem matineu od 16 časova nas očekuju koncerti renomiranih domaćih i inostranih umetnika. Na veliku scenu Kolarca najpre izlazi londonski The Queen’s Six (Kraljičina šestorka), vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu.

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.

Nakon gostiju iz Londona, nastupaju džez pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić, koji iza sebe imaju brojne autorske albume i saradnju sa najvećim imenima džez i etno scene današnjice, muzičari koji su uveli balkanski melos u svetski džez.

Specijalna gošća na Novogodišnjem matineu biće zvezda jugoslovenske pop scene Bisera Veletanlić.

The Queen’s Six (Kraljičina šestorka) je vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete I, čije ime koriste u svom nazivu. Svi članovi The Queen’s Six su zvanični pevači Kapele Svetog Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru i svi žive unutar zidina zamka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari