Više od 200 intervjua sa učesnicima rata 1Foto: Muzej savremene umetnosti

Centar za kulturnu dekontaminaciju i Muzej savremene umetnostu iz Beograda organizuju Dan pos(v)ete svedočenju u četvrtak, 18. januara, u okviru projekta Svedočanstvo – istina ili politika, koji govori o intervjuima sa učesnicima jugoslovnskih ratova.

Izložba se otvara u 13 časova Vodjenjem kroz izložbu “Svedočanstvo – Istina ili politika” u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića (Rodoljuba Čolakovića 2), a od 18 časova u CZKD-u (Birčaninova 21) je predviđen film “Muškarci ne plaču” i razgovor sa režiserom Alenom Drljevićem.

Koncept svedočanstva u komemoraciji Jugoslovenskih ratova čini audio arhiv od preko 200 intervjua vođenih sa učesnicima rata i antiratnim aktivistima. Projekat se odvija u dve međusobno isprepletane istraživačke linije koje se bave konceptom svedočanstva u kontekstu komemorativnih praksi i Jugoslovenskih ratova devedesetih, a zasniva se na intervjuima i umetničkim radovima koji razmatraju ove intervjue kao svedočanstava.

Izložba radova 15 umetnika i umetničkih parova nastoji da poveća produkciju kapitala znanja, šireći realnosti činjenica o ratovima – njihovim učesnicima, uzrocima i posledicama kroz sakupljanje svedočanstava od direktnih učesnika ratova i anti-ratnih aktivista.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.