Vojnov: Holivud neće u zemlju gde se krše ljudska prava

Da li snimanje velikih stranih filmova i serija u Srbiji popravlja državni imidž

Ostavite komentar


  1. Koliki deo od pomenutog novca dobija drzava Srbija, to je interesanrno da cujemo. Veci deo ide Mitrovicu.

  2. neće holivud ali hoće lazaR i darkoB…
    BAČKA PALANKA: Opština Bačka Palanka donela je zaključak od učešću Opštine u finansiranju projekta dugometražnog filma „Svetozarje srpsko“ koji je od nacionalnog značaja od 500.000 rsd

    Film „Svetozarje srpsko“ po tekstu pisca Milovana Vitezovića,
    a u produkciji kuće „Zillion film“, govori o istorijskom događaju prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine i istorijskoj ulozi koju je u tome imao ugledni advokat i političar Svetozar Miletić.

    U pozdravnom pismu poslatom predsedniku opštine od strane produkcijske kuće „Zillion film“ Lazara Ristovskog
    navodi se da je ovaj film podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Filmskog centra Srbije u 2018. godini.

  3. Pozz iz Makedonije ovo nema veze nezam sta je hteo autor da kaze i sam nezna. pa dobro je sto se snimaju strane fimove u srbije i yu bi reko ja. to je sigrno dobro. alo ovde u Mk i ako do juce smo bili jedna zemja yu. niko ne dolazi da snima nisto nesnim se ni nasi produkcije i sl nema produkcije ni kulture ni nista a za eknomije niko nemisi na to. to nije tema vise a film i tv se ne spominje. tv nema javni servis propao druge tv privatn ti sto su tekomi i sl nisto ne smimaju aber nemaju nista ni dobro ni lose ni nisko mi bisko budzetno…i zato mislmi da je ovo i ako pomenutog Dimitrije postova do sada malo je ovo kako da kezem zanovetanje. drugo nezam kavi prava se krzse u srbije ja to nevidim… da dozete da vidite u mk sto se se desava pa ce da padne u nesvet i Srbija ce da bide super ondag. . u sta to sve ima veze sa umetost i kulture.- snimanje filmova i tv. na primer. sto ovde to nema spali smo na niske grane nema nista za razliku od Srbije. a bili smo do juce yu oped cu reci. i sta je hto auor i sta hoce nije mi jasno…dobro je sto dolaze strne svede u Srbije to znaci da ce da promivisu zemju i to ne treba se povezivati sa neke valsti koja i da je ako pomgde za neki dobra projekat zatso da ne.posto kad tad koja i da je vlast je smenliva a prave vredosti i razvoj u kulturi ostaje. i nezam sta ima da sviraju refu fajsu..sto je sramota.. tako da neslazem se sa ovim sve ovde receno….

  4. Pozz iz Makedonije ovo nema veze nezam sta je hteo autor da kaze i sam nezna. pa dobro je sto se snimaju strane fimove u srbije i yu bi reko ja. to je sigrno dobro. alo ovde u Mk i ako do juce smo bili jedna zemja yu. niko ne dolazi da snima nisto nesnim se ni nasi produkcije i sl nema produkcije ni kulture ni nista a za eknomije niko nemisi na to. to nije tema vise a film i tv se ne spominje. tv nema javni servis propao druge tv privatn ti sto su tekomi i sl nisto ne smimaju aber nemaju nista ni dobro ni lose ni nisko mi bisko budzetno…i zato mislmi da je ovo i ako pomenutog Dimitrije postova do sada malo je ovo kako da kezem zanovetanje. drugo nezam kavi prava se krzse u srbije ja to nevidim… da dozete da vidite u mk sto se se desava pa ce da padne u nesvet i Srbija ce da bide super ondag. . u sta to sve ima veze sa umetost i kulture.- snimanje filmova i tv. na primer. sto ovde to nema spali smo na niske grane nema nista za razliku od Srbije. a bili smo do juce yu oped cu reci. i sta je hto auor i sta hoce nije mi jasno…dobro je sto dolaze strne svede u Srbije to znaci da ce da promivisu zemju i to ne treba se povezivati sa neke valsti koja i da je ako pomgde za neki dobra projekat zatso da ne.posto kad tad koja i da je vlast je smenliva a prave vredosti i razvoj u kulturi ostaje. i nezam sta ima da sviraju refu fajsu..sto je sramota.. tako da neslazem se sa ovim sve ovde receno….pa ako objavite dobro ako ne vidi se da niste za poke mislenje…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.