“Vreme zla” pretpremijerno na Sarajevo film festivalu 1Foto: Promo

Nova domaća serija “Vreme zla”, nastala po romanu Dobrice Ćosića, pretpremijerno će biti prikazana na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu, saopšteno je danas.

Saopšteno je da će gledaoci danas moći da pogledaju trejler za seriju a u okviru programa pretpremijera na festivalu serija će biti prikazana 15. avgusta.

„Čuvenu porodicu Katić iz Ćosićevih romana zatičemo u osvit Drugog svetskog rata, u Beogradu. Bogdan Dragović (Goran Bogdan) se vraća iz emigracije, pokušava da zarad sina Vladimira ponovo uspostavi veze sa Komunističkom partijom iz koje je izbačen kao trockista. Njegova, praktično ostavljena žena Milena (Nada Šargin), stupa u emotivnu vezu sa Petrom Bajevićem (Goran Šušljik), agentom Kominterne i Bogdanovim ratnim drugom“, objašnjena je radnja filma.

Milenin i Bogdanov sin Vladimir, sada i sam član Komunističke partije, iz ideoloških razloga se okreće protiv oca, dodali su.

Vukašin Katić, koga tumači Žarko Laušević, je slika građanske Jugoslavije i njenih principa, koja ne uspeva da se odupre nadolazećim okolnostima i ideologijama.

Kako je saopšteno, serija,u produkciji United Media, ima 15 jednočasovnih epizoda a prikazivaće se ove jeseni na televiziji Nova S.

Prva klapa pala je u avgustu prošle godine, a poslednje scene snimljene su u decembru i, ponešto još, u januaru. Oko priče o članovima porodica Katić, Luković i Dragović okupljena su značajna glumačka imena.

Članove porodice Katić igraju Žarko Laušević (Vukašin), Nada Šargin (Milena), Radovan Vujović (Ivan), Andrej Šepetkovski (Adam), Jovana Balašević (Vera), u ulogama članova porodice Luković su Nebojša Dugalić (Bora Pub), Nataša Ninković (Dušanka), Pavle Mensur (Miško Pub), Isidora Simijonović (Nađa). U seriji se pojavljuje i više istorijskih ličnosti, poput kneza Pavla Karađorđevića (Sergej Trifunović), Slobodana Jovanovića (Voja Brajović), upravnika logora Banjica Svetozara Vujkovića (Boris Isaković), kao i mladi Dobrica Ćosić (Uroš Jovčić).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari