Za ulogu u filmu „Što se bore misli moje“ glumica Jana Ivanović dobila specijalno priznanje na Filmskim susretima u Nišu 1Foto : Promo

Jana Ivanović, glumica iz filma „Što se bore misli moje“ Milorada Milinkovića dobitnica je specijalnog priznanja žirija festivala Filmski susreti u Nišu za ulogu Katarine Konstantinović.

Film „Što se bore misli moje“ govori o ubistvu kneza Mihaila Obrenovića, kao i događajima koji su neposredno prethodili samom tragičnom činu.

U pitanju je politički triler po scenariju Milorada Milinkovića i Dragoljuba Stojkovića o atentatu na jednog od naših najvećih vladara koji se 1868. godine dogodio na Košutnjaku.

Osim što je film „Što se bore misli moje“ bazično politički triler, prema rečima autora reč je i o ljubavnoj priči koja se osvrće na odnos između Kneza Mihaila i njegove znatno mlađe verenice, Katarine Konstantinović.

U godini kada se beleži tačno dva veka od rođenja kneza Mihaila na bioskopsko platno stiže uzbudljiv istorijski, politički triler.

Film je snimljen u produkciji Telekom Srbija i filmske produkcije Bombona.

Glavna uloga kneza Mihaila Obrenovića poverena je Draganu Mićanoviću, dok ostale uloge istorijskih ličnosti igraju istaknuti glumci Miloš Timotijević, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Aleksandar Srećković Kubura, Tamara Krcunović, Nenad Okanović, potom mladi glumci: Luka Grbić, Jana Ivanović, Maja Čampar, Stojša Oljačić i drugi.
Film će se naći na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 21. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari