Zaječar: Koncert za Svetski dan horskog pevanja 1Foto: Zaječarsko pozorište

Koncertom četiri hora iz Negotina i Zaječara, večeras će u sali zaječarskog pozorišta “Zoran Radmilović” biti obeležen Svetski dan horskog pevanja.

Svetski dan horskog pevanja proslavlja se od 1990 godine, svake druge nedelje u decembru , ili oko tog datuma, veličajući vrednosti kao što su solidarnost, mir i razumevanje.

-Od tada do danas milioni pevača, članovi horova, učestvuju na koncertima, festivalima, pojedinačnim nastupima pevača, seminarima o horskom pevanju – kažu organizatori večerašnjeg koncerta.

Najavljuju učešće tri hora iz Zaječara i jednog iz Negotina.

Uz Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac” iz Zaječara sa dirigentkinjom Majom Milenković“, nastupaju i Gradski hor „Mokranjac“ iz Negotina kojim diriguje Ružica Rajković, Hor ,,Hrama Rođenja Presvete Bogorodice“ sa dirigentkinjom Natašom Jovanović i Kamerni hor „Lavirint iz Zaječara kojim diriguje Željka Aleksić.

Koncert je besplatan i karte se mogu se preuzeti na biletari pozorišta.

Organizator, Narodno pozorište Timočke Krajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ podseća das u posetioci u obavezi da poštuju distancu i nose maske tokom trajanja koncerta.

Pokrovitelj koncerta povodom Svetskog dana horskog pevanja je Grad Zaječar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari