Zašto su uz Nikol Kidman na snimanju filma „Mulen ruž“ uvek bili radnici obezbeđenja? 1Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia

Iako je od čuvenog filma Mulen ruž prošlo više od dvadeset godina, još uvek saznajemo pojedine zabavne činjenice, a sada znamo zašto je Nikol Kidman na snimanju uvek pratio neko iz obezbeđenja.

Reditelj filma Baz Lurman otkrio je da je sve to bilo zbog ogrlice koju je Kidman nosila i koja je postala zaštitni znak njenog lika. Iako je za scenu kidanja napravljena replika, u svim ostalim u kadru je bila prava ogrlica.

Ta ogrlica napravljena je posebno za film, jer tada dijamanti nisu mogli da izgledaju dobro na velikom platnu ukoliko su lažni. Vrednost napravljene ogrlice bila je 2,5 miliona dolara, zbog čega su dvojica radnika obezbeđenja konstantno pratila Nikol Kidman.

Lurman je ogrlicu osmislio zajedno sa svojom suprugom Ketrin Martin, Oskarom nagrađenom kostimografkinjom, a zajedno sa dizajnerom nakita Stefanom Kanturijem. Ona je od 134-karatnog belog zlata, ima 1.308 dijamanata i šrilankanski plavi safir.

Na ogrlici se radilo dugo, jer je Kanturi nedeljama istraživao francuski nakit s kraja 19. veka, a potom ju je Kidman nosila tri meseca tokom snimanja filma. Danas se nalazi u privatnoj Kanturi kolekciji.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari