Završena 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u Velikom Izvoru kod Zaječara 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Velikom Izvoru kod Zaječara, sinoć je održana 15. Međuokružna smotra seoskih folklornih ansambala u koreografisanom folkloru „Potekla voda studena“. Ovo je drugi put da se na ovoj smotri vrši selekcija folklora za Republičku smotru u Kličevcu kod Požarevca, koju organizuje Centralni savez amatera u kulturi Srbije.

U veoma jakoj konkurenciji 12 Kulturno-umetničkih društava sa područja Zaječarskog i Borskog okruga sa preko 300 učesnika, selektor Centralnog saveza Zoran Katić predložio je da u Kličevcu nastupe KUD-ovi  “Zoran Gajić” iz Rgotine i “Đura jakšić” iz Sumrakovca.

Katić je takođe predložio da na manifestaciji Krajinski običaji u Štubiku nastupe KUD-ovi “Đorđe Genčić” iz Velikog Izvora i “Graničar” iz Halova”.

Manifestaciju je otvorila Elena Matković, gradska večnica za kulturu. Organizovani su i tradicionalni defile i zajedničko kolo učesnika manifestacije.

Organizator smotre je Ustanova Narodno pozorište Timočke Кrajine-Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Zaječar u saradnji sa Mesnom zajednicom  Veliki Izvor i Centralnim savezom amatera u kulturi Srbije, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari