Završeno snimanje filma “Otac” Srdana Golubovića 1Foto: Maja Medić

Posle osam nedelja završeno je snimanje filma “Otac” Srdana Golubovića, snimanog na više lokacija u okolini Priboja, Zaječara, Knjaževca i Beograda.

“Otac” je filmsko ostvarenje koje opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu. Njime će dodatno biti obogaćena filmografija autora već proslavljenih ostvarenja: “Krugovi” , “Klopka”,  “Apsolutnih sto”.

Kako se navodi u saopštenju, radnja filma opisuje poniženog i emotivno uništenog čoveka koji započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje.

Očajan, ali dostojanstven želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka –on postaje heroj.

Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece.

Ostale uloge tumače  Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džankovic, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić,  a film se radi  u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari