Zbog HBO-ove hit serije pesmi iz 1970. slušanost porasla čak 4900 posto 1foto: HBO Max

Nova HBO-ova serija „The Last of Us, bazirana na popularnoj istoimenoj igri, donela je novu popularnost nagrađivanoj američkoj pevačici Lindi Ronštat, koja se na listi 200 najboljih pevača svih vremena časopisa Rolling Stone našla na 47. poziciji, piše Index.hr

Nakon prikazivanja treće epizode serije Lindina folk rok pesma „Long Long Time“ iz 1970. godine napravila je u odnosu na prošlu sedmicu veliki skok, za čak 4900 posto, na streaming platformi Spotify.

Pesma koja se pojavljuje na Lindinomalbumu Silk Purse u seriji se čuje u scenama s Bilom (Nik Oferman) i Frankom (Marej Bartlet) te u kasnijim scenama s Džoelom (Pedro Paskal) i Eli (Bela Ramzi), piše Verajeti.

U prvoj sceni pesma svira u pozadini dok Frank sedi za klavirom te otkriva pesmaricu Linde Ronstadt. Uzima je, počinje svirati, a zatim na scenu stupa i Bil, koji peva nekoliko prvih stihova pesme: „Ljubav će opstati, ne brini. Zvuči kao dobar savet, no nema nikoga uz mene.“

Na listi Billboard Hot 100 provela je 12 sedmica

Za izbor pesme „koja bi povezala dvojicu likova“ zaslužan je ekskluzivni producent i reditelj Kreg Mejzin, koji ju je odabrao zahvaljujući sugestiji prijatelja Seta Rodeckog.

„Znao sam da nam treba pesma koja se tiče čežnje, bola, večne neuzvraćene ljubavi. Nikako nisam mogao naći pravu pesmu. Pokušavao sam i pokušavao i onda sam poslao poruku svom prijatelju Setu Rodeckom , eruditu i voditelju na Sirius XMu na Broadwayu. Rekao sam mu ‘evo što  mi sve treba i za dve sekunde je stigao odgovor: ‘Linda Ronštat, Long, Long Time.’ Pomislio sam: ‘To je to, to je to'“, kazao je .

Pesma, koju je napisao Geri Vajt, kao singl je na listi Bilbord Hot 100 provela 12 sedmica. Popela se do 25. pozicije, a Ronstadt je 1971. donijela nominaciju u kategoriji najbolje suvremene ženske vokalne izvedbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari