Druga epizoda serije „The Last of Us" zgrozila gledaoce jednom scenom, tvorci serije imaju objašnjenje 1Foto: HBO / Planet / Profimedia

Popularna HBO serija The Last of Us oduševila je gledaoce već prvom epizodom, ali druga je izazvala, blago je rečeno, zgrožavanja nekon jednog jedinog trenutka.

U drugoj epizodi vidimo čuvene „klikere“, stvorenja koja su nekada bili ljudi, a potom ih je kordiceps gljiva toliko inficirala da sada više liče na zombije koji proizvode karakterističan zvuk.

Ukoliko niste gledali drugu epizodu, u nastavku ćemo ulaziti u detalje, pa ako ne želite da vam išta pokvarimo, ovde prestanite da čitate.

Epizoda pod nazivom Infected (Inficirani) završava se tako što se Tes (Ana Torv) žrtvuje kako bi spasila Džoela (Pedro Paskal) i Eli (Bela Remzi) od inficiranih.

https://twitter.com/ogbrownnerd/status/1617634630445981696

Ona sipa benzin po zgradi i privlači inficirane sebi kako bi zapalila sve dok Džoel i Eli beže, ali onda sledi napeta scena u kojoj ona pokušava da natera upaljač da proradi.

Na kraju u tome i uspeva, ali ne pre nego što joj jedan inficirani priđe i polako je poljubi tako što se vitice, odnosno gljivaste stabljike šire od njegovih do njenih usta.

Malo je reći da su se fanovi iznenadili, a jedan od njih je napisao: „Baš me interesuje kakva umetnička inspiracija je naterala Nila Drakmana da uključi scenu u kojoj zombi žvalavi Tes“.

Međutim, Drakman i drugi tvorac Krejg Mejzin već su objasnili odakle ova scena. „Pitali smo se zašto su inficirani nasilni i da li moraju da budu takvi. Zaključili smo da ne moraju i zamislili kako bi bilo da neko stoji mirno pred njima.“

Dodali su da je to uznemirujuća scena koja predstavlja kombinaciju dobre režije, odlične glume Ane Torv koja nema ništa ispred sebe i vizualnih efekata koji su učinili da ovo sve bude upečatljivo i zastrašujuće.

Nadovezali su se i na želju da izmene ovaj deo priče iz Playstation igre, u kojoj Tes strada od strane vojnika: „Dugo smo razgovarali o tome šta je tematski prikladnije za ovu epizodu, koja se zove Inficirani i koja je o spoljnoj pretnji“.

Izvor: Independent

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari