Zbog velikog interesovanja dodatna projekcija filma “Jadna stvorenja” 26. novembra, istog dana i počasna projekcija "Nostalgije"na 29. FAF-u 1Jadna stvorenja_foto Promo (1)

Zbog velikog interesovanja otvorena dodatna projekcija filma “Jadna stvorenja” u nedelju, 26. novembra u okviru programa 29. Festivala autorskog filma (FAF),  a istog dana biće održana i počasna projekcija restaurisane verzije filma  „Nostalgija“, remek-dela Andreja Tarkovskog.

Film “Jadna stvorenja” Jorgosa Lantimosa dobitnika Zlatnog lava u Veneciji biće  prikazan u nedelju, 26. novembra u 13.30 časova u sali 1 mts Dvorane.

Od reditelja Jorgosa Lantimosa i producentkinje Eme Stoun dolazi neverovatna priča o fantastičnom napretku mlade žene, Bele Bakster (Stoun), koju briljantni naučnik, dr Godvin Bakster (Vilem Defo) ponovo vraća u život. Pod Baksterovom zaštitom, Bela je željna učenja. Međutim, zbog žudnje za svetom koji joj nedostaje, ona beži sa Dankanom Vederbernom (Mark Rafalo), uglađenim i razvratnim advokatom u vrtoglavu avanturu širom sveta. Oslobođena predrasuda svog vremena, Bela postaje nepokolebljiva u svojoj nameri da se zalaže za jednakost i slobodu.

Povodom 40 godina od nastanka, festival će u terminu Počasne projekcije u nedelju, 26. novembra u 16.30 časova prikazati restaurisanu verziju Nostalgije u 4K rezoluciji, remek-dela Andreja Tarkovskog (takođe u sali 1 mts Dvorane).Film je snimljen u Italiji, u produkciji televizije RAI od koje su dobijena i ekskluzivna prava za ovo prikazivanje. S obzirom na to da Jugoslovenska kinoteka ne poseduje kopiju ovog filma, to će ujedno biti prva filmska projekcija Nostalgije u Beogradu nakon FEST-a 1984.

Sumirajući svoj rad na Nostalgiji, Andrej Tarkovski je zapisao: “Svi moji filmovi, na jedan ili drugi način, govore o tome da ljudi nisu usamljeni i napušteni u kosmosu, već da su bezbrojnim nitima povezani sa prošlošću i budućnošću; da svaki čovek, živeći svoj život, dodaje jednu nit koja ga povezuje sa celim svetom, zapravo sa celokupnom povešću čovečanstva.”

Zbog velikog interesovanja dodatna projekcija filma “Jadna stvorenja” 26. novembra, istog dana i počasna projekcija "Nostalgije"na 29. FAF-u 2
Kadar iz filma Nostalgija_FAF promo (2)

Ulaznice za filmove mogu se kupiti na blagajni mts Dvorane kao i preko sajta/www.mtsdvorana.rs/filmovi/29-faf

Trejler filma Jadna stvorenja

 

Ovogodišnji 29. Festival autorskog filma biće održan od 24. novembra do 1. decembra u Beogradu.

Festival će u petak, 24. novembra u 19 časova u mts Dvorani otvoriti ostvarenje „Lost Country“ autora Vladimira Perišića.

Ovogodišnji dobitnik nagrade Pogled u svet: Vojislav Vučinić koju Festival autorskog filma (FAF) dodeljuje za celuokupan doprinos filmskoj umetnosti je Boro Drašković.

Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci i bioskopu Cine Grand BIG Rakovica.

Sve informacije o festivalu biće objavljivane na sajtu www.faf.rs.Trejler filma Jadna stvorenja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari