Život Lize Meri Prisli: Talent, problemi s drogom i propali brakovi 1Liza Meri Prisli, foto: Profimedia

Muzičarka i ćerka legende rock’n’rolla Elvisa Preslija Liza Meri Prisli umrla je u četvrtak u 55. godini nakon što je hitno prevezena u bolnicu u L.A.-u zbog srčanog zastoja, piše Index. hr.

Liza Meri je pretrpela srčani zastoj u svojoj kući u predgrađu L.A.-a, a vest o smrti potvrdila je njena majka.

„Teška srca moram podeliti razornu vest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Mari“, obavestila je javnost Prisila Prisli.

Liza Meri Prisli rođena je 1968. i vlasnica je očeve vile Grejslend u Memfisu, popularne turističke atrakcije.

Imala je devet godina kada je Elvis umro od srčanog zastoja u Grejslendu 1977., u 42 godini, a život joj je, iako je bila finansijski osigurana, bio veoma turbulentan.

Iako je bila uspešna muzičarka i izdala je tri albuma koji su vrlo dobro prošli na Billboardovim llistama, život su joj uglavnom obeležili skandali vezani za drogu i brakovi sa slavnim osobama.

Do smrti oca imala lepo detinjstvo

LizaMeri je imala lagodno i bezbrižno detinjstvo na Grejslandu, Elvis se zbog turneja uglavnom odmarao danju ili nije bio kod kuće, a Liza je radila šta je htela.

Međutim, nakon odlaska s Grejslanda život joj je postao nešto zahtevniji jer je živela s majkom koja je bila znatno stroža od Elvisa, a svet joj se preokrenuo kada je 16. avgusta 1977. godine preminuo otac.

„Bia sam budna oko četiri sata ujutro, otac je došao kući i rekao mi da idem da spasvama. Poljubila sam ga i rekla da idem leći. Nakon toga je došao u moju sobu da vidi jesam li zaista legla i poljubio me za laku noć. Tada sam ga poslednji put videla živog“, ispričala je Liza Mere jednom prilikom.

Problem s drogom

Iako nikada nije ispričala šta se dogodilo te noći, kružile su glasine da je upravo ona pronašla oca mrtvog u kupatilu.

Nakon Elvisove sahrane Liza Meri se s majkom odselila u Kaliforniju, gde postaje usamljena i sve se više povlači u sebe. Majka ju je upisala u scijentološku crkvu, a Lisa Mare već je s 13 godina počela da eksperimentiše s drogom i u inat majci postala je veoma buntovna.

Ispisala se iz škole i još više zaglibila u konzumaciju droge, sve do trenutka kada se jednoga jutra probudila okružena gomilom nadrogiranih ljudi.
„Drogirala sam se i opijala 72 sata neprestano, konzumirali smo kokain, marihuanu, sedative i alkohol“, ispričala je svojevremeno Liza Meri.

Nakon toga je potražila pomoć scijentološke crkve i kasnije je tvrdila da su upravo oni zaslužni za to što se odvikla od droge i što je postala bolja osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari