Zombi apokalipsa u Beogradu 1

Nije me dugo nešto tako nasmijalo – kazala je za Danas Severina Kojić, koja je prisustvovala premijeri filma „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“, čije redovno prikazivanje u bioskopima počinje od 7. marta. Ona je rekla da je ulogu prihvatila na poziv prijatelja, reditelja Predraga Ličine.

– Prijateljima ne možete reći ne. Peki je režirao nekoliko mojih spotova „Pogled ispod obrva“ i „Ja samo pjevam“. Prešao je na reklame jer je shvatio da se od spotova ne može živjet. Sada se prihvatio filma, od kojeg se tek ne može živjet – našalila se Severina i dodala da film nije „strašan“ već urnebesno smešan.

– Zombiji nemaju veze, film dodatno potencira kliše koji on upotrebljava naravski – Hrvati, Srbi, Bosanci, i ubacuje Slovence jako duhovito, što mi se sviđa – istakla je ona. Na pitanje da li voli horore, ukazala da je prvi film koji je pogledala u bioskopu bio upravo tog žanra.

– Prvi film u kinu koji sam pogledala je bio „Kuća strave“. Prijateljica i ja smo ga gledali sa nogama na stolicama koliko smo se bojale. Volim horore, ali ne mogu ih više gledat – istakla je Severina, poručujući da film „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ nije horor već komedija.

Povodom filma „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ u Beogradu je održan performans , čiji su učesnici izgledom izraženih vena, crvenih očiju, krvavih ruku, sporog kretanja, sa iscepanom odećom iznenadili prolaznike Beograda.

Pred iznenađenim prolaznicima u centru Beograda našla se ekipa živih mrtvaca, sa transparentima „Kraj je blizu“, „Zombija do Tokija“, „Smrt zombi veganima“ i „Dajte nam mozga“.

Za uverljiv izgled „zombija“ koji su prošetali Beogradom, zaslužan je majstor za specijalne filmske efekte Miroslav Lakobrija, koji je pripremao i glumačku ekipu tokom snimanja filma.

Film reditelja i scenariste Predraga Ličine „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ premijerno je prikazan na ovogodišnjem FEST-u, a publici su se poklonili Dado Ćosić, Tihana Lazović, Sergej Trifunović, Severina i drugi, dok je poseban aplauz dobila glumica Hristina Popović, koja tumači lik Hrvojke Horvat.

Hrvojka je filmska heroina kojom je opsednut zagrebački bonvivan Mićo, čija je svakodnevica ispunjena zabavnim sadržajima, odlascima u salone za masažu, restorane i bioskope. Radnja filma govori o tome kako se zombi-epidemija proširila Hrvatskom i junaka zatekla potpuno nespremnog.

Voda, koja je u vremenima velikih socijalnih razlika jedina dragocenost, postala je meta moćnika koji su spremni da ubace tzv. zombi-virus u nju. Jedini cilj preostalih – neugriženih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari