Zrenjanin: Izložba fotografija “Moj izbor…” 1Foto: Fotografski dokumentacioni centar

Izložba crno-belih fotografija, jedinstveni pogled kroz foto objektiv eminentnih srpskih fotografa biće predstavljena u Zrenjaninu, u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Organizator ovog događaja je Fotografski dokumentacioni centar a na spisku učesnika izložbe “Moj poged…” su Tomislav Peternek, Imre Szabo, Goran Kukić, Nino Rakićević, Željko Sinobad i Igor Mandić.

Prema rečima autorke kataloga, Mie Medaković, bezvremeni stil koji pruža crno-bela fotografija najviše doprinosi odražavanju najvišeg stepena apsolutne realnosti i u potpunosti zadržava realističnost scena koje su prikazane.

“Kroz ovu izložbu prožeta je prošlost, sadašnjost i budućnost. Mada neki teoretičari govore kako prošlost i budućnost ne postoje i da je sve sadašnjost. O tome govore ove fotografije, o čoveku, pokretu, ljudskoj snazi, senzualnosti, kontrastu, psihološkom obrtu nevezano za vremensku odrednicu. One su fotografski, činjenični dokaz, ne samo susret fotografa i događaja, one su potvrda jednog vremena i njegovih junaka”,navodi Medokovićeva u najavi izložbe.

Posetioci izložbe će moći da vide „Novogodišnje jutro 1961.“ Tomislava Peterneka, zatim sliku „Quo vadisa…“ Imrea Szaboa, „Liberto 20“ Gorana Kukića, pariskog modnog mirisa Nina Rakićevića, „Ribara“ Željka Sinobada, „Singl mother“ Igora Mandića.

Izložba se otvara u ponedeljak, 31. januara u 19 časova u Savremenoj galeriji Zrenjanin i biće postavljena do 14. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari