Zrenjanin: Nastupaju subotički hor i jagodinsko pozorište 1Foto: veliki teatar jagodina

Bogat program očekuje posetioce zrenjaninske letnje manifestacije „Banatska bajka“ u sredu, 17. avgusta, kada će u Gradskoj bašti nastupiti subotički hor a potom i jagodinsko pozorište.

Sa početkom u 19 časova nastupa subotički hor „Femina vox“ osnovan pre pet godina. Dugogodišnju želju da osnuje i ženski hor, nastavnica muzičkog Irena Kovačev, poznata po horovima iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ i inkluzivnog hora “ Muzika srca“, počela je da ostvaruje u septembru 2017. godine kada su se na njen poziv okupile prve članice.

“Zajedničko za naše članice jeste da nemaju muzičko obrazovanje, od iskustva imaju horsko pevanje u osnovnoj školi, da vole muziku i poseduju ogromnu količinu ljubavi, snage i volje da  se pored svojih profesionalnih i porodičnih obaveza vredno posvete probama, gde se uz mnogo rada neguje i prijateljstvo i podrška“, objasnila je za medije početke horskog rada Irena Kovačev.

A odmah posle horskog nastupa, publiku u Zrenjaninu očekuje predstava „Hapšenje s predumišljajem“ Velikog teatra iz Jagodine.

Ustanova kulture i umetnosti „Veliki teatar“ otpočela je svoj rad 2007. godine uz pomoć mladih entuzijasta, koji su osnovali jedinu omladinsku dramsku scenu, kao i dečiju.

Manifestacija „Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti“ ulazi u svoju završnicu, saopštili su organizatori. Svi programi su besplatni a manifestacija se održava do 28. avgusta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari