Zrenjaninski lutkari u pozorištu "Pinokio" sa predstavom "Dečak i mesec" 1Foto: pozorište zrenjanin

Zrenjaninski lutkarski ansambl učestvuje na 53. Susretu profesionalnih luktkarskih pozorišta Srbije sa predstavom „Dečak i mesec“ rediteljke Vjere Vidov, koja je rađena po tekstu Željka Hubača.

Komad je nastao po motivima poeme Branka Ćopića “Mjesec i njegova baka”,a predstava govori o sukobu generacija, kao i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost i koju stariji ljudi ne mogu da isprate.

Susreti se održavaju u pozorištu „Pinokio“ od 29. novembra do 2. decembra, a u takmičarskom delu učestvuju Pozorište lutaka Niš, Malo pozorište „Duško Radović“, Pozorište za decu i mlade Kragujevac, Pozorište mladih Novi Sad, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin, Dečje pozorište Subotica i Pozorište lutaka „Pinokio“.

Tokom pratećeg programa će se održati lutkarske radionice za decu i za glumce, biće priređena i promocija monografije „Pola veka igre“, koja će obeležiti i prikazati rad Pozorišta lutaka „Pinokio“ od osnivanja 1972. godine, do danas.

U čast nagrađenih, predstavu „Junak u tregerima“ će odigrati Dječje pozorište Republike Srpske.

53. Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije organizuju se u saradnji sa UNIMA centrom Srbije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari