U Zrenjaninu premijera predstave “Dečak i mesec” 1Pozivnica za predstavu "Dečak i mesec" Izvor: Narodno pozorište Zrenjanin

Na lutkarskoj sceni Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u Zrenjaninu premijerno će biti izvedena predstava “Dečak i mesec” po tekstu Željka Hubača, a u režiji Vjere Vidov.

Komad je nastao po motivima poeme Branka Ćopića “Mjesec i njegova baka”, a kako navodi rediteljka, predstava najpre govori o sukobu generacija, ali ne na eksplicitan i pojednostavljen način, kao i o današnjosti koja turbulentno prelazi u budućnost i koju stariji ljudi ne mogu da isprate.

“Na početku vidimo dječaka Vuka koji je poslan na selo kod bake sa svim svojim elektronskim čudima, laptopom, mobitelom i kojekakvim igricama. Međutim, u selu nestaje struje i Vuk je primoran da sluša bakinu priču, odnosno bajku. Ova predstava treba da potakne velike i male da se ne odriču priča. Da se ne odriču sanjarenja. Roditelji, bake, djedovi, nastavite djeci pričati priče, jer niti jedna kompjuterska igrica ne može zamijeniti bajke posle kojih se tone u miran san” , poručuje rediteljka Vjera Vidov.

Scenografija predstave poverena je Leu Vukeliću, kostimografija i kreacija lutaka Blagovesti Vesilevoj, dok je muziku komponovao Zoran Bulatović Bale.

U predstavi igraju Predrag Grujić, Kristian Kardoš, Tatjana Barać, Nataša Milišić, Andrija Poša, Danilo Mihnjević, Snežana Popov i Olgica Trbojevič Kostić.

Pretpremijera predstave je u nedelju, 14. novembra u 18 časova a premijera u ponedeljak, 15.novembar u 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari