Zubin Mehta nastupa 10. jula sa Beogradskom filharmonijom 1Zubin Mehta Foto: EPA/ ATEF SAFADI

Beogradska filharmonija najavila je koncert sa slavnim dirigentom  Zubinom Mehtom 10. jula u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, a na repertoaru će biti dela Ludviga van Betovena (Ludwig van Beethoven) i Johanesa Bramsa (Johannes Brahms).

Filharmonija saopštila je danas da je će to biti deseti susret maestra i filharmonijskog orkestra.

„Izuzetno sam srećan i ponosan što se vraćam jednom od najdražih orkestra – Beogradskoj filharmoniji koju poznajem još od davne 1958. godine. Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju. Veoma me raduje što je nova koncertna dvorana koju ovaj divan orkestar treba i zaslužuje, napokon postala sadašnjost“, izjavio je Mehta.

Za ovu priliku maestro je izabrao Betovenovu Pastoralnu simfoniju i Bramsovu Simfoniju broj jedan, poznatu još i pod nazivom Betovenova „Deseta“, navodi se u saopštenju.

Uvek zagovarajući važnost nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, Mehta je poslednji put predvodio filharmonijski orkestar 2017. godine kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom u istoriji orkestra.

Mehta, rođen 1936. godine, dirigovao je brojnim orkestrima širom sveta, uključujući u SAD, Austriji, Nemačkoj i Italiji.

U Beogradu je prvi put nastupao 1958. i od tada je više puta gostovao u Beogradu i nekadašnjoj Jugoslaviji.

Ulaznice za koncert koji počinje u 20.00 u prodaji su od 1. jula i mogu se kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, kao i putem onlajn sistema.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.