Foto: Nenad Đorđević / FoNet

Najpre je u novembru 2014. protestovao kao poslanik Tadićeve SDS i predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije puštanjem brade i time pokušao da vlast naprednjaka natera da kažu istinu o evropskim integracijama Srbije i uslovima koji se pred nju postavljaju. Iako su se mnogi podsmevali takvom činu, on je time privukao pažnju javnosti ali tada ne i vlasti. Sada 2016. Senić je privukao pažnju i naprednjacima koji su ga brže bolje po njegovom izlasku iz SDS, krajem juna, preveli u svoje redove. Odlazak iz SDS objasnio je i rečima da ne vidi razlog da svoje vreme troši na nešto što nema nikakvu perspektivu, ni svrhu. Na spekulacije da je to uradio jer nije ponovo poslanik, odgovarao je „da sam hteo funkciju, bio bih predsednik opštine Rača, u kojoj sam odneo ubedljivu pobedu kao nosilac liste, ali odlučio sam da se vratim svom poslu na fakultetu i završetku doktorata i uživa u statusu nestranačke ličnosti. Tadić mu je tada u prijateljskom razgovoru poručio da se čuva.

A kako se Senić sačuvao. Prelaskom u redove naprednjaka, ulaskom u njihov Glavni odbor sa zadatkom da sredi situaciju u opštinskom odboru u Rači gde je imenovan za poverenika. Uz njega, i svi članovi odbora SDS u Rači prelaze u SNS. Kaže dobio je poziv koji se ne odbija. Šta se zaista krije iza tog poziva, Senić ne izgovara, ali tvrdi da to nije mesto u budućoj vladi. Kako je rekao, nije odbio poziv da se priključi i učestvuje u daljem kreiranju političkog ambijenta na pravi način. Možda je zaboravio da će zato možda morati pet minuta da aplaudira Vučiću na sednici GO. Šta je zaista Senića, mladog, perspektivnog i pametnog mladog čoveka, kako ga mnogi opisuju, nateralo da radi za naprednjake, možda nikad i ne saznamo.

Rođen je 13. decembra 1978. u Smederevskoj Palanci. Po zanimanju je diplomirani građevinski inženjer i diplomirani ekonomista. Radi kao asistent na Građevinskom fakultetu u Beogradu. Bio je član Predsedništva SDS. Radio u vladi Zorana Đinđića, kao specijalni savetnik ministra urbanizma i građevine. Sudski je veštak iz oblasti građevinarstva. Bio je član DS od 2002. do 2014. Član je Mense, a hobi mu je ronjenje. Oženjen je i ima troje dece. Govori engleski jezik.