Na tu funkciju došao je umesto Saše Radulovića, koji je nakon beogradskih izbora podneo ostavku. Na samoj izbornoj skupštini obećao je kontinuitet u radu, pridržavanje programa DJB, menjanje svega što nije dobro funkcionisalo, ali jedna od najvažnijih stvari za Mihajlovića je svakako jačanje uloge Programskog saveta. U tom savetu trenutno sedi kompletno bivše predsedništvo DJB na čelu sa Radulovićem.

Novi predsednik DJB član je tog pokreta od 2014. godine, od samog osnivanja, a od 2016. je i jedini poslanik iz Bora u parlamentu Srbije. Za razliku od svog prethodnika, Mihajlović je slabo poznat široj u javnosti, ali zato Timočka Krajina o njemu zna sve. A kako i ne bi kada je dobar deo svog života posvetio doslednoj borbi za efikasno i profesionalno upravljanje Rudarsko-topioničarskim basenom Bor zbog čega je već duže od deceniju u otvorenom sukobu sa lokalnim moćnikom, direktorom RTB – Blagojem Spaskovskim.

„Istina o RTB-a Bor je neverovatna, zastrašujuća i od toga mnogi beže, ne odgovara im iz svakojakih razloga da se „kao takvi“ pročuju u svetu. A to će jednog dana izbiti na videlo“, govorio je Mihajlović i upozoravao na zagađenja Bora i okoline, propadanje rudnika, kao i na „strašne događaje u rudniku Jama“ o kojima poseduje dokumentaciju i o kojima će se tek čuti. Kao istinski borac za zaustavljanje propadanja rudnika, bio je mobingovan, zbog čega je i dobio spor protiv Spasovskog na sudu. Pre dve godine uručeno mu je i rešenje o otkazu zbog javnog iznošenja mišljenja o RTB Bor. I rešenje o otkazu je objavio na Tviteru.

„Ja sam rudarski sin, rudarsko i borsko dete, i moja je ljudska obaveza da stojim na ispravnoj strani, da sve učinim da se spasi što se spasiti može. Isterivali su me s posla, „vukao“ sam se po sudovima i dobijao radne i još neke sporove s firmom, ali nikad nisam odustao, niti o tome razmišljam, prioritet je istina, pravda i dostojanstvo“, kaže Mihajlović. Za sebe tvrdi da je najstručniji u RTB, jer je magistrirao na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a doktorsku disertaciju „Istraživanje mogućnosti ekonomične podzemne eksploatacije postojećih rezervi ruda bakra“ odbranio je 2003. godine na Tehničkom fakultetu u Boru. Autor je preko 50 stručnih radova, status naučnog saradnika stekao je 2007. Dobitnik je tri priznanja za posebno angažovanje na radu.

Rođen je 1953. godine u Boru. Oženjen je i ima dvoje dece. Govori ruski i engleski jezik.