Damijano David: Evrovizijski roker 1Foto: EPA-EFE/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN

„Rokenrol ne umire nikada“, uzviknuli su ovogodišnji pobednici Evrovizije – italijanski bend Moneskin.

Neobičan spoj samo za one koji nisu videli nastup ovogodišnjih finskih metalaca u istom tom takmičenju ili ne znaju da su Finskoj svojevremeno takođe pobedu doneli hevi metal bend Lordi.

Međutim, tu ovogodišnjim evrovizijskim uzbuđenjima nije bio kraj kad je u pitanju Moneskin, odnosno njihov frontmen, pevač Damijano David.

Snimak u kome se on saginje ka stolu za kojim je grupa sedela dok su se dodeljivali poeni i prebrojavali glasovi, uz sugestiju da on usred svega toga upravo šmrče drogu, munjevito je i zlurado preplavio internet, da bi potom bio povučen, a mladi pevač najpre je objasnio ovaj svoj gest, a da bi skinuo svaku ljagu sa sebe najavio je i testiranje na narkotike čije će rezultate saopštiti.

Ono što se zbilo je da je u veselju zbog poena drugi član benda oborio čašu a Damijano je hteo da je podigne pa kada je video da se polomila, okrenuo se prema svom kolegi da opsuje.

Izjavio je pri tom da se njegove ruke vide na snimku, da je protiv droga, posebno te vrste, da je nikad u životu nije probao i da sigurno to ne bi prvi put uradio u direktnom prenosu pred celom Evropom.

Važnije od svega ovoga je da je bend koji je oformljen tek pre pet godina već osvojio najpre ovogodišnji Sanremo, a potom i Evroviziju, da su se okupili kao đaci iste srednje škole u Rimu i da su najpre bili ulični svirači, da su postali popularni kada su pobedili u italijanskom X faktoru 2017, da su ime odabrali po predlogu Viktorije de Anđelis, koja ima i švedsko poreklo, pa su odabrali švedsku reč moneskin – mesečina.

Pored njih dvoje članovi su i gitarista Tomas Rađi i bubnjar Itan Torkio.

Damijano je rođen 8. januara 1999. u Rimu.

Jedan od evrovizijskih komentara bio je: „Nije fer, u Italiji čak i rok bendovi izgledaju kao da ih je vajao Mikelanđelo.“

Ima i devojku koja je umetnica i influenserka, sa kojom je već četiri godine i koja je tri godine starija od njega.

Ustupak jednog pojavom autentičnog rokera – osim što ne konzumira droge – jeste i da su u pesmi, koja govori o tome da je on sve ono što nisu oni koji samo ćute i poslušni su, izmenjeni stihovi neprimereni evrovizijskom takmičenju ili, jednostavnije rečeno – izbačene su „ružne reči“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.