Ema Stoun: Zlica (od Opaka) 1Foto: BETA Laurie Sparham Disney via AP

Biranje uloga je kao slušanje pesama na radiju – nižu se jedna za drugom dobre pesme, ali samo jedna vas natera da uz nju zaigrate, ovako je glumica Ema Stoun objasnila na koji način pristupa svom poslu, što je, kako je izjavila, čula od svog kolege Rajana Gozlinga.

Njih dvoje 2017. „oduvali“ su u mjuziklu „La la lend“, koji je proglašen i najboljim filmom, a Ema je za ovu rolu pre Oskara osvojila i Zlatni globus kao najbolja glumica u komediji.

Ipak, bila je to godina u kojoj se protestovalo zbog toga što Oskari ne poštuju i ne promovišu raznovrsnost po pitanju boje kože, ali i zbog nedovoljnog broja žena među nominovanim.

Ema je tim povodom izjavila da su joj se tek tada otvorile njene lepe zelene oči na datu temu.

Kako bilo, sada je u ulozi „Zlice“, koja je počela da se prikazuje u bioskopima, ponovo mogla da se „raspleše“.

A igranjem u ovom filmu dobila je i prilku da učestvuje u Diznijevom novovekovnom, odnosno, odskorašnjem, pokušaju razbijanja stereotipa i predrasuda kakvim obiluju bajke i priče po čijim je ekranizacijiama ovaj studio najprepoznatljiviji.

Naime, nakon „Grdane – zle vile“, koja opisuje istoriju i razloge zbog koji je ova junakinja oličenje zla u „Uspavanoj lepotici“ u tumačenju takođe prelepe Anđeline Džoli, Ema Stoun sada je Zlica, skraćeno od Zlica od Opaka (iliti Kruela de Vil), kako su je znala deca u kreativnom srpskom prevodu čuvenog „101 dalmatinca“.

„Zlica“ je priča o jednoj mladoj dami u okrutnom svetu visoke mode, s kraja sedamdesetih godina 20. veka i u doba panka, što sigurno nije bez značaja za ikonografiju pa i kontekst filma.

„Samopouzdanje je jedini ključ. Ja znam mnogo ljudi koji nisu lepi u uobičajenom smislu te reči – nisu simetrični, nemaju savršeno telo ili savršenu kožu. Ali ništa od toga nije važno zato što oni sijaju kroz svoje samopouzdanje, duhovitost i zato što se osećaju dobro u sopstvenoj koži. Ne mogu da zamislim bolji način od definicije lepote nego da je to neko ko se ne boji da bude on sam“, izjavila je na temu izgleda i lepote glumica koju već godinama na raznim listama svrstavaju među najseksepilnije i najlepše.

Godine u kojoj je osvojila Oskara bila je proglašena i za najuticajniju, a bila je i najplaćenija te 2017.

Ova zelenooka i crvenokosa lepotica (originalno inače plavuša) rođena je 6. novembra 1988. Glumom se bavi od najranijih tinejdžerskih godina. Prepoznatljiv je i njen hrapav glas koji je postao takav usled bolesti preležane u detinjstvu. Od prošle godine udata je za Dejva MekKerija, a u martu ove godine dobili su dete.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.