Foto: Facebook

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Trenutno Srbijom hara groznica „Sarmu probo nisi“, pokreta na čijem čelu se nalazi Luka Maksimović, a koji se kandidovao na lokalnim izbornim u Mladenovcu sa listom „Beli – Samo jako – Luka Maksimović“ i osvojio drugo mesto. Odmah iza naprednjaka, odnosno, kako ih momci iz ovog pokreta nazivaju – doktorima manipulacije nad sirotijom. Rezultat izbora je lider ovog pokreta dočekao sa nevericom. Mladenovčani su mu dali podršku mnogo veću nego liderima iz redova opozicije, iako je njegova kampanja bila zamišljena kao sprdnja, satira i parodija sistemom i izbornim procesom.

Ekipu iz Mladenovca čini desetak mladića – Nebojša Prilepak – koalicioni partner, „sitna“ duša i prljav igrač, Stevan N. Vlajićević – truli propagandista spreman na sve, Episkop Kosmajski Makarije – koristoljubiva duhovna podrška i Petar Popović Ajkula – lokalni tajkunčić, finansijer kampanje. Lider „pobedničkog“ pokreta Luka Maksimović, pod pseudonimom – LJubiša Beli Preletačević, u kampanji se u spotovima pojavljivao u belom odelu, na konju, pokušavajući da u jednom liku sublimira sve negativne osobine karakteristične za „iskusne“ političare koji već dve decenije haraju političkom scenom.

Ne znam šta me je snašlo, reagovao je ovaj dvadesetčetvorogodišnji mladić na vest da je njegova lista osvojila čak 13 mandata u lokalnoj skupštini. „Bićemo jaka opozicija. Verovatno ćemo odlučivati koja će ulica da se asfaltira, a koja ne. Kao što znate, mnoge su asfaltirane samo zato što neka bitna ličnost živi u njoj. Probaćemo da probudimo duh građana“, izjavio je budući predstavnik najjače opozicione partije u Mladenovcu.

Luka Maksimović je rođen 1991. u Velikoj Ivanči. Student je četvrte godine komunikologije, nada se da će u budućnosti biti TV voditelj. Kako je u izjavi za Danas rekao – „osim što sam lep, jak i pametan, uvek sam tu za narod i ljudi me obožavaju“.

Bavi se muzikom, trenira rvanje već pet godina, a američki fudbal šest godina. Politikom je počeo da se „bavi“ ove godine.