Foto: EPA-EFE/ FRANK ROBICHON

Ona otvoreno izlazi s trideset godina mlađim muškarcima, održava gracioznu liniju na kojoj joj bi joj pozavidela i većina upola mlađih, a na poslednjoj turneji je zadržala karakteristično provokativne nastupe na kojima su simulirane sve moguće vrste seksa. U govoru prilikom primanja muzičke nagrade časopisa Bilbord 2016. je jasno navela šta misli o starenju. „Nemojte ostariti. Jer stariti je greh. Bićete kritikovane, bićete osuđivane i definitivno vas neće puštati na radiju“, istakla je Madona.

Poznata je kao muzičarka koja je, kako kažu kritičari, „uvela seks“ u javni domen i „mejnstrim“ publiku upoznala s gej supkulturom, ali i kao vlasnica brojnih rekorda. Od kada je 1983. izdala prvi album, superzvezda pop muzike je održala 10 turneja i prodala više od 300 miliona albuma. To ju je 2000. godine svrstalo na stranice Ginisove knjige rekorda kao pevačicu sa najviše prodatih albuma svih vremena. Ima najviše albuma (12) na prvom mestu top-lista u Velikoj Britaniji, a samo Bitlsi i Elvis Prisli se mogu pohvaliti većim brojem. Na britanskim listama čak 46 Madoninih singlova bilo je u prvih pet – samo je Elvis imao više. Gledanost njenog nastupa tokom finala lige američkog fudbala Superboula takođe je porušila rekorde. Za sada ima dvanaest turneja, od kojih je MDNA postavila drugi svetski rekord kao: turneja ženskog izvođača sa najvećom zaradom. Prvi rekord opet drži ona, sa „Sticky And Sweet Tour“. I još jedan rekord – Forbs je procenio prošlogodišnju Madoninu zaradu na oko 580 miliona dolara, što je čini najbogatijom izvođačicom u Americi.

Madona Luiza Veronika Čikone rođena je 16. avgusta 1958. u Bej Sitiju, SAD. Osim što je pevačica, ona je i tekstopisac, producent, glumica i pisac. Nakon smrti Majkla DŽeksona postala je najuspešnija i najveća živa muzička svetska zvezda, jer su od nje uspešniji bili samo Elvis Prisli, Bitlsi i DŽekson. Pojavljivala se u mnogim filmovima (npr. Evita) i prilagala neke svoje pesme za njihove saundtrek albume. Napisala je i nekoliko knjiga za decu.

Dva puta se udavala i razvodila. NJen prvi muž je bio poznati glumac Šon Pen, a drugi Gaj Riči, popularni britanski režiser. Madona je preispitivala i koncepte majčinstva usvojivši četvoro dece iz Malavija, koje ima uz biološkog sina i ćerku. Za svoj 60. rođendan pozvala je obožavatelje da doniraju njenoj dobrotvornoj organizaciji koja pomaže malavijskoj deci.