Foto: Youtube

– Tačno je da sam ja bio direktor Narodnog pozorišta u Prištini, ali nisam direktor pozorišta na Čukarici, kako tvrde, nego Kulturnog centra Čukarica. Nisam znao ni da mi je plata, kako se širi po društvenim mrežama, 180.000 dinara, primam trostruko manje – kaže Rakočević za naš list, koju ovaj SNS „spot slučaj“ komentariše stihovima za decu „Sinoć kad je pao mrak, pojurila mačka miša čak, čak, čak…“.

Milan Rakočević rodom je iz Kosova Polja. KiM je napustio posle uvođenja protektora UN i 2000. stigao na beogradsku Čukaricu. Fakultet umetnosti završio je u Prištini, gde je od 1994. bio član Narodnog pozorišta. U njemu je sa prekidima ostao do 2005. da bi se u njega vratio kao v. d. direktora od sredine 2013. do sredine 2014. godine.

U međuvremenu je, kako kaže, radio sve što je „plaćalo račune, a nije krivično delo“. Posle nekoliko italijanskih produkcija, igrao je u domaćim filmovima „Ustanička ulica“ i „Pljačka Trećeg rajha“, TV serijama „Šesto čulo“, „Selo gori baba se češlja“, „Bela lađa“…

Na mesto v. d. direktora NP u Prištini pre šest godina, odlukom tadašnjeg ministra kulture Bratislava Petkovića, došao je kao član Saveta za kulturu opštinskog odbora SNS na Čukarici. U pozorišnim krugovima tvrdi se da je tokom njegovog mandata prištinsko NP imalo, navodno, samo dve reprizne predstave zbog čega je na mesto v. d. direktora vraćen Nenad Todorović.

Na čelu Kulturnog centra Čukarica Rakočević je od 2014, a pre nepunih godinu dana u ovom prostoru, zahvaljujući njemu i producentskoj kući „Klan prodakšn“, čiji je direktor glumac Andrija Milošević, otvorena je nova pozorišna scena, što su aminovali i opštinski i gradski naprednjački autoriteti.

U vesti Radio KiM-a iz Čaglavice u kojoj se tvrdi da je Rakočević jedan od glumaca koji su učestvovali u spornom spotu SNS, spekuliše se i da je aktuelni direktor KC Čukarica, „zbog glasina da je upravnik izvesne galerije u prestonici i čest korisnik budžetskih sredstava za NVO projekte, preko noći je postao poznat kao ‘kineski Đilas'“.

Povezani tekstovi