Naomi Kembel: Supermodel mama 1Foto: EPA-EFE/ FACUNDO ARRIZABALAGA

Zbog nje i Kristi Tarlington, Linde Evanđeliste, Klaudije Šifer, Tatjane Patic i Sindi Karford smišljen je naziv „supermodel“.

Početkom devedesetih one su se skupa pojavile na naslovnici britanskog Voga, a potom i u spotu Džordža Majkla „Freedom“.

Bila je prvi crni model na naslovnoj strani francuskog Voga 1988. posle pretnje njenog prijatelja i mentora Iv Sen Lorana da će povući svoju reklamu iz ovog čuvenog modnog magazina, ako nastavi da odbija da modele crne puti stavi na svoje naslovne strane.

Još pre toga, Tarlington i Eveangelista „zapretile“ su Dolče-Gabani – „ako ne uzmete Naomi, nećete dobiti ni nas“.

I sama je tim povodom izjavila: „Možda me smatraju jednim od svetskih top modela, ali daleko od toga da zarađujem novac kao bilo ko od njih“.

Dakle, koliko god njena karijera bila blistava, ova crna gazela, kako je još nazivaju u modnoj industriji, gazila je kroz trnje do zvezda.

Naomi Kempbel, o kojoj je reč, predmet je ove rubrike ne stoga što za dva dana puni tačno 51 godinu, gazeći time uveliko šestu deceniju istim „mačjim“ ili hodom gazele baš kao na davnim počecima svoje karijere, već jer je upravo u tom dobu, kako su preneli svetski mediji, postala majka jedne devojčice.

Kako je i sama primetila, kada je pre neku godinu izrazila želju da bude majka, medicina je napredovala dovoljno da joj se ta želja ostvari. Ipak, čini se da to nije jedini razlog što se ne pominje otac devojčice i(li) eventualni partner Naomi Kembel.

I sama Naomi nikada nije upoznala svog biološkog oca, izlazeći u susret želji svoje majke, koju je Naomin otac napustio u četvrtom mesecu trudnoće.

Naomi je svoje prezime dobila od očuha, čoveka za koga se njena majka kasnije udala, a iz tog braka Naomi je dobila 15 godina mlađeg brata.

Desilo se to gotovo paralelno sa početkom njene manekenske karijere jer su je angažovali već kao 16-godišnjakinju. Pre toga, sa 12 godina, pojavila se u spotu „Is tihis love?“ svog sunarodnika sa Jamake, čuvenog Boba Marlija.

Osim jamajčanskog, njeno poreklo je, naravno, i afričko, ali i kinesko. Kao i majka, koja je bila igračica modernog plesa, i Naomi se bavila baletom, pa i otuda dolazi njena gracioznost.

Osim manekenstva bavila se i muzikom, izdala knjigu, pojavljuje se u filmovima i serijama, a bavi se i humanitarnim radom. Kako to neretko stoji u biografijama zvezda, lečila se i od zavisnosti i bila u vezi ili je povezivana sa mnogim takođe slavnim i manje slavnim i bogatim muškarcima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Naomi Kembel: Supermodel mama”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.