Stefan Cvetković: Novinar 1Foto: Medija centar

Široj javnosti doskoro nije bio poznat, jer se uglavnom bavio lokalnim temama – kriminalom, korupcijom, zloupotrebom položaja pa i korišćenjem narkotika od strane funkcionera Bele Crkve. Međutim, svoje priče često je pro bono nudio i većim medijima, jer je bio svestan da sa lokala, bez zaleđine, nije mogao doći do šire javnosti.

Umeo je da „nanjuši priču“, iščačka po neku kontroverznu informaciju, ali je njegove navode često bilo teško dokazati. On ih je ipak iznosio, pa je zbog toga bio meta napada i pretnji proteklih deset godina, o čemu svedoči i arhiva NUNS-a o pritiscima na novinare.

Cvetković je svoje „osumnjičene“ ponekad pratio i krišom snimao telefonom, pa ga je 2008. policajac M. P. iz Bele Crkve pretukao, jer je objavio snimak na kome se vidi kako M. P. konzumira narkotike. Taj snimak su preneli brojni mediji u Srbiji. Cvetković je izneo saznanja i o laboratoriji skanka u blizini Bele Crkve, pa je zbog toga prećeno njemu i njegovoj porodici. Bavio se farmakomafijom, spaljivanjem opasnog otpada i zloupotrebama u Fondu za kapitalne investicije Vojvodine. Na konferenciji za novinare početkom 2017. je tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću upravo Cvetković postavio pitanje o navodnim zloupotrebama u vezi sa gasifikacijom Bele Crkve i mogućoj izbornoj krađi, ušavši sa njim u manji verbalni duel. Godinu dana kasnije Cvetković prijavljuje NUNS-u da su mu upućene nove pretnje.

Lokalni funkcioneri u Beloj Crkvi redovno ga nazivaju „stranim plaćenikom“, ne prezajući ni od drugih uvreda. Pred sudom se Cvetković našao kada su ga funkcioneri Srpske napredne stranke optužili za uvredu i prikazivanje tuđih spisa i snimka. Prvobitno je osuđen na dve godine i tri meseca zatvora kao i novčanu kaznu od 2,15 miliona dinara. Nakon žalbe, presuda je poništena.

Poslednje čime se bavio je istraživanje ubistva Olivera Ivanovića, gde je na konferenciji za novinare izneo podatke o navodnim osumnjičenima kao i to da su za likvidaciju dobili 40.000 evra.

Stefan Cvetković je aktivan na društvenim mrežama, gde uglavnom objavljuje slike sa putovanja. Među poslednjim objavljenim fotografijama je sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem. Cvetković je razveden, suđeno mu je za nasilje nad bivšom suprugom. Sa njom ima sina koji je na studijama.