Apatin

Potraga za otrovanim životinjama

U intenzivnoj pretrazi terena u okolini sela Svilojevo, kod Apatina, policijski psi proteklih dana pronašli novih 16 leševa otrovanih životinja.

Polovina novca kod odbornika SNS

Na konkursu Opštine Apatin za sufinansiranje medijskih sadržaja, polovina predviđenog novca otišla je televiziji i portalu u vlasništvu šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u apatinskoj skupštini i bivšeg poverenika te stranke za Apatin, Ilije Bursaća.

Spremaju peticiju za šinobus

Po novom redu vožnje „Srbija voza“ koji je stupio na snagu u nedelju, putnici iz pravca Odžaka, Bogojeva, Sonte i Prigrevice nemaju više jutarnje polaske vozova za Sombor.

Orao belorepan vraćen u prirodu

Orao belorepan vraćen u prirodu

U rezervat prirode “Gornje Podunavlje”, u oblast poznatiju kao Apatinski rit, na slobodu je pušten orao belorepan koji je nedavno nađen u lošem zdravstvenom stanju, bašu okolini tog zaštićenog područja. Iznemoglu pticu pronašli su radnici preduzeća “Vojvodinašume”, koje upravlja ovim rezevatom, a potom je prebacili u prihvatilište za divlje životinje Zoo vrta na Paliću. Prema rečima Nikole Stojnića, ornitologa Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, veterinari su posumnajli na trovanje pa je poluživoj ptici pruženo intenzivno lečenje.

Sve češći slučajevi trovanja ptica

Sve češći slučajevi trovanja ptica

Tokom protekle dve godine u okolini Apatina uginulo je 11 orlova blorepana, saopštilo je povodom otkrivanja novog slučaja trovanja ove divlje ptice na tim terenima Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Reciklažom limenki do nove šume

Reciklažom limenki do nove šume

Zahvaljujući doprinosu velikog broja građana koji su učestvovali u akciji „Reciklirajte i vi“, koju sedmu godinu zaredom realizuje Apatinska pivara, Apatin je juče dobio novu šumu i 258 sadnica koje su u saradnji sa JVP Vode Vojvodine posađene kod Kanala HZ DTD Prigrevica, u ime obeležavanja isto toliko godina postojanja Pivare.


„Komšinice“ prave najbolji ajvar

„Komšinice“ prave najbolji ajvar

Pobedu na manifestaciji „Izađi mi na teglu“, odnosno takmičenju u spravljanju domaćeg ajvara, održanom u centru Apatina, odlukom žirija, odnela je ekipa pod nazivom „Komšinice“.


Kandiduju Natašu Vučković

Kandiduju Natašu Vučković

Opštinski odbor DS u Apatinu predložio je da potpredsednica stranke Nataša Vučković bude izabrana za novu predsednicu demokrata.

Srbija u projektu „evropskog Amazona“

Srbija u projektu „evropskog Amazona“

Na teritoriji pet evropskih zemalja, uključujući Srbiju, stvara se prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav, koji bi trebalo da bude zaokružen i proglašen 2014. godine, pod zaštitom Uneskoa. Rezervat, čiji je nastanak inicirao Svetski fond za prirodu, za sada pokriva Hrvatsku i Mađarsku, a Austrija, Slovenija i Srbija će mu se pridružiti u sledeće dve godine.

Od fiš-paprikaša do mis Dunava

Od fiš-paprikaša do mis Dunava

Ovih vrelih julskih dana, život u Apatinu po 49. put obeležava jedna od najznačajnijih vojvođanskih kulturnih i turističkih manifestacija – Apatinske ribarske večeri, prenosi TV Apatin.Već od danas u „glavnoj ulozi“ su razne ribarske aktivnosti, a to podrazumeva prvenstvo u kuvanju ribljeg paprikaša i njegovu masovnu degustaciju. Potom je neizostavan izbor „najpecaroša“, a već je održano takmičenje u hvatanju šarana golim rukama.

Silicone Soul u Apatinu i Užicu

Silicone Soul u Apatinu i Užicu

Ground festival, na kome će nastupiti neke od najvećih zvezda svetske elektronske muzičke scene, a među njima Silicone Soul, najavljen je za 6. i 7. jul u Velikom parku u Užicu. Festival organizuju 031 Republic, organizacija mladih okupljenih oko ideje unapređenja klupske scene Užica i okoline i Beck’s.

Rekonstrukcija u romskom naselju

Rekonstrukcija u romskom naselju

U Romskom naselju u Apatinu Sportski savez apatinske opštine završio je rekonstrukciju i obnovu sportskih rekvizita na otvorenom sportskom terenu, na popularnoj „Marakani“.

Uručene novembarske nagrade apatinskim prosvetarima

Uručene novembarske nagrade apatinskim prosvetarima

Povodom 8. novembra – Dana prosvetnih radnika Srbije, opštinske vlasti u Apatinu tradicionalno, već 11 godina, dodeljuju Novembarske nagrade – za rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Prva Poslednja