Apatin

"Bez straha" Apatin: Ne želimo slabljenje opozicije 6

„Bez straha“ Apatin: Ne želimo slabljenje opozicije

Udruženje građana „Bez straha“ Apatin, kao organizator građanskog protesta „1 od 5 miliona“ u Apatinu, ogradio se u svom saopštenju“ od bilo kakvog pokušaja politizacije ovog protesta i uvlačenja istog u sukob između opozicionih stranaka koji vode ka daljem nejedinstvu opozicije“.

Potraga za otrovanim životinjama 8

Potraga za otrovanim životinjama

U intenzivnoj pretrazi terena u okolini sela Svilojevo, kod Apatina, policijski psi proteklih dana pronašli novih 16 leševa otrovanih životinja.

Polovina novca kod odbornika SNS 9

Polovina novca kod odbornika SNS

Na konkursu Opštine Apatin za sufinansiranje medijskih sadržaja, polovina predviđenog novca otišla je televiziji i portalu u vlasništvu šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u apatinskoj skupštini i bivšeg poverenika te stranke za Apatin, Ilije Bursaća.

Spremaju peticiju za šinobus 10

Spremaju peticiju za šinobus

Po novom redu vožnje „Srbija voza“ koji je stupio na snagu u nedelju, putnici iz pravca Odžaka, Bogojeva, Sonte i Prigrevice nemaju više jutarnje polaske vozova za Sombor.

Orao belorepan vraćen u prirodu

Orao belorepan vraćen u prirodu

U rezervat prirode “Gornje Podunavlje”, u oblast poznatiju kao Apatinski rit, na slobodu je pušten orao belorepan koji je nedavno nađen u lošem zdravstvenom stanju, bašu okolini tog zaštićenog područja. Iznemoglu pticu pronašli su radnici preduzeća “Vojvodinašume”, koje upravlja ovim rezevatom, a potom je prebacili u prihvatilište za divlje životinje Zoo vrta na Paliću. Prema rečima Nikole Stojnića, ornitologa Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, veterinari su posumnajli na trovanje pa je poluživoj ptici pruženo intenzivno lečenje.

Sve češći slučajevi trovanja ptica

Sve češći slučajevi trovanja ptica

Tokom protekle dve godine u okolini Apatina uginulo je 11 orlova blorepana, saopštilo je povodom otkrivanja novog slučaja trovanja ove divlje ptice na tim terenima Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Reciklažom limenki do nove šume

Reciklažom limenki do nove šume

Zahvaljujući doprinosu velikog broja građana koji su učestvovali u akciji „Reciklirajte i vi“, koju sedmu godinu zaredom realizuje Apatinska pivara, Apatin je juče dobio novu šumu i 258 sadnica koje su u saradnji sa JVP Vode Vojvodine posađene kod Kanala HZ DTD Prigrevica, u ime obeležavanja isto toliko godina postojanja Pivare.


„Komšinice“ prave najbolji ajvar

„Komšinice“ prave najbolji ajvar

Pobedu na manifestaciji „Izađi mi na teglu“, odnosno takmičenju u spravljanju domaćeg ajvara, održanom u centru Apatina, odlukom žirija, odnela je ekipa pod nazivom „Komšinice“.


PrvaPoslednja