protestFoto: FoNet/ Zoran Mrđa

Za subotu su najavljene prve šetnje u Vranju, Pirotu i Leskovcu. U ovim gradovima okupiće se i ljudi iz susednih opština u Pčinjskom, Jablaničkom i Nišavskom okrugu. Do sada je u Srbiji od početka maja do danas održano sedam velikih protesta Srbija protiv nasilja.

Protesti su najpre krenuli u Beogradu, da bi kasnije bili organizovani i u drugim gradovima Srbije.

U Vranju je pod sloganom „Šta žulja Vranje“, lokalni Pokret Kreni promeni najavio da će građani moći da ispisuje poruke čime su nezadovoljni koje će biti dostavljene gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću. Građani su pozvani na mirnu šetnju, kao i da ne „nasedaju na eventualne provokacije“. Policiji je upućen zahtev „da obezbedi sve učesnike protestne šetnje“.

Prvi protest biće u organizaciji Dveri održan i u Čačku sa zahtevom za smenu lokalne vlasti. Treći protest zakazan je za subotu i u Zaječaru, a nastavlja se i protestno okupljanje u Knjaževcu.

Pored Beograda gde se održava osmi protest građana „Srbija protiv nasilja“, protesti će biti održani i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Novosađani će blokirati Most slobode, a povorka će krenuti ispred Srpskog narodnog pozorišta. U protestnim šetnjama u ovom gradu učestvuju i građani iz susednih opština, kao i Aleternativa za Vršac.

Nova protestna šetnja, sedma po redu biće održana i u Užicu, a pridružiće se i građani Požege, mesta u kome se takođe održavaju protestne šetnje.

Novu šetnju zakazali su i Zrenjaninci koji su među prvima počeli nakon Beograda sa protestnim okupljanjima u znak borbe protiv nasilja u Srbiji.

Novi protest biće održan i u centru Subotice, kao i u Somboru, gde se građani četvrti put za redom okupljaju na „Ćelavom trgu“. Građani Apatina se pridružuju protestima u Somboru, ali ima i onih koji redovno odlaze u Beograd na protestne šetnje o svom trošku.

Protest je održan po peti put u Valjevu, a šetali su i građani Raške po šesti put, izražavajući svoje nezadovoljstvo prisutnim nasiljem u Srbiji i njihovom gradu. Protesti su najavljeni i u Topoli, Smederevskoj Palanci i Gornjem Milanovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari