Batrovci

Srbi i Hrvati bez rešenja za 30 sati čekanja na Batrovcima 1

Srbi i Hrvati bez rešenja za 30 sati čekanja na Batrovcima

Problem predugog čekanja na granici neće uskoro da bude rešen, neformalni je zaključak današnjeg sastanka srpske i hrvatske delegacije carinika, održanog na jednom od najprometnijih prelaza, Batrovcima, gde dnevno prođe i više od 500 kamiona.

Stefanović: Granice Srbije sigurne 2

Stefanović: Granice Srbije sigurne

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas na Graničnom prelazu Batrovci da je državna granica Srbije sigurna.

Na Batrovcima zaplenjeno 2.000 boksova cigareta 3

Na Batrovcima zaplenjeno 2.000 boksova cigareta

U zajedničkoj akciji carine i policije na graničnim prelazima Šid i Batrovci zaplenjeno je preko 2.000 boksova cigareta čija je vrednost procenjena na 56.000 evra, saopštila je Uprava carine.

Stefanović: Na Batrovcima prošle godine zaplenjeno 65 kilograma narkotika 4

Stefanović: Na Batrovcima prošle godine zaplenjeno 65 kilograma narkotika

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas, na Graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj, da policija na tom graničnom prelazu ima dobre rezultate u zapleni narkotika i da je samo prošle godine zaplenjeno 65 kilograma droge od čega dva kilograma heroina, saopštio je MUP.

Zaplenjen heroin na graničnom prelazu Batrovci 5

Zaplenjen heroin na graničnom prelazu Batrovci

Policija je na graničnom prelazu Batrovci uhapsila državljane Bugarske I.L.G. (1980) i S.D.S. (1973) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a zaplenjena su dva kilograma heroina.

Zaplenjeno četiri kilograma marihuane 7

Zaplenjeno četiri kilograma marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Upravom carina, na Graničnom prelazu Batrovci, zaplenili su više od četiri kilograma marihuane i uhapsili jednu osobu, saopštio je danas MUP.

Šest novih traka na Batrovcima 8

Šest novih traka na Batrovcima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas radove na proširenju graničnog prelaza Batrovci i najavila da će na izlasku iz Srbije biti izgrađeno šest novih traka za putnička vozila i autobuse, saopšteno je iz njenog kabineta.

Zaplenjena rekordna količina marihuane

Zaplenjena rekordna količina marihuane

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj juče je u zajedničkoj akciji pripadnika Uprave Carina i Granične policije Srbije zaplenjeno više od 900 kilograma opojne droge marihuane – skanka.

Potpisan Protokol o zajedničkoj kontaktnoj službi policija Srbije i Hrvatske

Potpisan Protokol o zajedničkoj kontaktnoj službi policija Srbije i Hrvatske

Predstavnici srpske i hrvatske policije potpisali su juče Protokol o osnivanju zajedničke kontaktne službe na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo, radi bolje razmene informacija i suzbijanja ilegalnih prelazaka i kriminala. Sporazum su potpisali direktori policija Srbije i Hrvatske Milorad Veljović i Oliver Grbić, a prisutni su bili ministri unutrašnjih poslova dve zemlje Ivica Dačić i Tomislav Karamarko. Nakon potpisivanja sporazuma, Karamarko i Dačić su istakli da je to samo jedan korak u naporima da policije dve zemlje osnuju zajednički centar za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Dvojica ministara su saradnju srpske i hrvatske policije ocenili kao odličnu.


Nemac pokušao da prokrijumčari devet srpskih državljana

Nemac pokušao da prokrijumčari devet srpskih državljana

Policijska uprava Batrovci saopštila je juče da je podnela krivičnu prijavu protiv Valtera R. (51), osumnjičenog za krijumčarenje ljudi. U saopštenju se navodi da je Valter R. prilikom kontrole na državnoj granici Batrovci, na izlazu iz Srbije, kamp vozilom „fiat“ pokušao nedozvoljeno da pređe državnu granicu i da preveze devet državljana Srbije.

U DVE REČI

U DVE REČI

Američki kongresmen Kris Smit izrazio je bojazan da svet „nije naučio lekciju iz Srebrenice“, kao i da se zločini i dalje ponavljaju, a da interesovanje za hapšenje optuženih za ratne zločine nikada nije bilo manje.
„Oni koji su krivi za genocid, a na slobodi su, moraju biti privedeni licu pravde i niko ne može mirno sedeti dok se to ne desi.

Uhapšeno još deset carinika

Uhapšeno još deset carinika

Policija je juče uhapsila devet carinika i Dragomira Bokića, šefa smena carinske ispostave na graničnom prelazu Batrovci, u okviru nastavka akcije otkrivanja članova kriminalne grupe, koja se bavila ileganim uvozom i preprodajom vozila.
Carinici su osumnjičeni da su zloupotrebljavajući svoj položaj, overavali lažnu dokumentaciju o fiktivnom ulasku putničkih automobila preko graničnog prelaza Batrovci u Srbiju.