Ponoš i njegova porodica pušteni da uđu u Srbiju: Nije rutinska kontrola već politički pritisak i maltretiranje 1Zdravko Ponoš na Paliću, foto: J. Patarčić

Nakon sat i četrdeset minuta zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci, Zdravko Ponoš, predsednik političke organizacije Srbija centar, i njegova porodica pušteni su da uđu u zemlju, u koju su se vraćali sa godišnjeg odmora, bez da su pripadnici Bezbedonosne informativne agencije obavili razgovor sa njim, kako mu je granična policija naglasila da će se desiti.

Naime, policajci na graničnom prelazu Batrovci su danas oko otprilike 17 sati zaustavilii automobil u kome su bili Zdravko Ponoš i članovi njegove porodice. Predsedničkom kandidatu na proteklim izborima je rečeno da automobil parkira u stranu i da “sačeka da dođu pripadnici BIA kako bi obavili razgovor sa njim”.

Članovima porodice Ponoš policajci su uzeli dokumente a u međuvremenu je pripadnik carinske službe pretresao stvari i automobil. Posle skoro dva sata čekanja pripadnici granične policije su Zdravku Ponošu saopštili da službenici BIA ipak neće doći i da može da nastavi put.

– Ovde nije reč o bilo kakvoj rutinskoj kontroli na ulasku u zemlju. BIA ne funkcioniše na takav način i ne obavlja razgovore na granici. Procedura je takva da ako BIA smatra da treba da obavi razgovor sa mnom onda mi uputi poziv na kućnu adresu a pretpostavljam da ima i moj broj telefona te može da me obavesti i na taj način. Sasvim je jasno da se u ovom slučaju radi o političkom pritisku i maltretiranju moje porodice. Kako drugačije nazvati kada vas nakon višesačosvnog putovanja po izuzetno toplom vremenu policija zadržava na graničnom prelazu još sat i četrdeset minuta – izjavio je za Danas Zdravko Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari