Beograd/Podgorica

De Munter: Srbija i Crna Gora kao „predvodnice” nisu na pravom putu 5

De Munter: Srbija i Crna Gora kao „predvodnice” nisu na pravom putu

Srbija i Crna Gora ne bi trebalo više da se predstavljaju kao predvodnice u procesu proširenja na zapadnom Balkanu, jer kada se pogleda stanje medija ili sloboda izražavanja može se videti da „predvodnice” nisu na pravom putu, izjavio je politički analitičar Evropskog parlamenta za zapadni Balkan Andre de Munter, preneo je danas portal EWB.

Nevenka Ćirović: Svetinje ce ostati u rukama MCP i eparhija SPC 6

Nevenka Ćirović: Svetinje ce ostati u rukama MCP i eparhija SPC

Svetinje u Crnoj Gori ostaće u rukama Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije SPC koje deluju na teritoriji Crne Gore i o tome nema pogađanja ni sa kim, izjavila je predstavnica Demokratske Crne Gore Nevenka Ćirović, u intervjuju za Demostat.

Abazović: Premijer Crne Gore da bude građanske orijentacije 7

Abazović: Premijer Crne Gore da bude građanske orijentacije

Nosilac liste Crno na bijelo, Dritan Abazović izjavio je da lično veruje da novi crnogorski premijer treba da bude neko „građanske, progresivne orijentacije koji bi bio dobra reklama Crnoj Gori, i u svetu u samoj Crnoj Gori”, navodeći i da je još rano govoriti o personalnim rešenjima.

Dritan Abazović: Đukanović bi trebalo da podnese ostavku 8

Dritan Abazović: Đukanović bi trebalo da podnese ostavku

Došli smo do trenutka kada će u Crnoj Gori nastupiti period kohabitacije i bilo bi principijelno da Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, vrlo brzo po konstituisanju novog saziva parlamente podnese ostavku kako bi imali predsjedničke izbore.

Radosavović: Milo Đukanović je postao tupa britva 9

Radosavović: Milo Đukanović je postao tupa britva

„Na političkoj sceni Srbije ne postoje dvije figure kakve su Dritan Abazović i Aleksa Bečić. To su mladi ljudi kojima narod za sad mnogo vjeruje, i od kojih se kao i od Zdravka Krivokapića mnogo očekuje u budućnosti. Mnogo dobrog“, kaže za Danas Đuro Radosavović, književnik i kolumnista, autor knjiga „Budva, bagra i blud“ i „Crnogorski roman“.